Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Euro 6-motoren voor VW Beetle

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-11-2014

De Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio worden voortaan aangedreven door Euro 6-compatibele motoren. Daarnaast zijn ze nu ook verkrijgbaar met een achteruitrijcamera en waarschuwing voor achteropkomend dwarsverkeer.

Alle motoren in de neus van de Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio zijn voortaan Euro 6-conform. Het gaat dan om de 1.2 TSI met 105 pk, de 1.4 TSI met 150 pk, de 2.0 TSI met 220 pk en de 2.0 TDI met naar keuze 110 of 150 pk. Enkel de benzinetweeliter won aan vermogen, want die ging van 211 naar 220 pk. Verder geeft VW aan dat de motoren zuiniger werden, "tot 13 procent". Zo stoot de 110 pk sterke 2.0 TDI, die de 1.6 TDI met 105 pk vervangt, 112 g/km aan CO2 uit, wat een reductie is van 7 gram. Op de normverbruikscyclus levert dat een gemiddelde op van 4,3 l/100 km.

De motorenupdate gaat gepaard met een vrijloopfunctie voor de gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling DSG, wat bijdraagt aan het lagere verbruik. Er is ook nieuwe uitrusting aan het aanbod toegevoegd. Voortaan kan je een achteruitrijcamera bestellen en een systeem dat waarschuwt voor naderende auto's wanneer je achteruit rijdt. Bovendien kan de Beetle met het internet worden verbonden zodat je toegang hebt tot mobiele diensten zoals het weerbericht of de verkeersinfo. Ten slotte is het aanbod aan lakkleuren en interieurafwerkingen veranderd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten