Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Fiat 500X, kleine cross-over met Jeep-trekjes

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-10-2014

In Parijs ging het doek van de compacte SUV afgeleid van de Fiat 500. De 500X is 4,25 meter lang, hetzij 2 centimeter korter dan de 500L Trekking. Hij wordt aangeboden met voor- en vierwielaandrijving en vier types versnellingsbakken.

De Fiat 500X wachtte tot het allerlaatste moment om zich bloot te geven op de Mondial de l'Automobile (4-19 oktober). De compacte Italiaanse SUV met 500-logo is 4,25 meter lang (4,27 voor de rode Cross-versie op de foto), 1,80 meter breed en 1,60 meter hoog. Hij stuurt zijn vermogen naar de voorwielen of naar de vier wielen dankzij een overbrenging met loskoppelbare achteras. Dat systeem werd rechtstreeks overgenomen van de Jeep Renegade. Logisch, want beide wagens delen hetzelfde platform.

Bij zijn lancering in 2015 zal Fiat de 500X aanbieden met verscheidene motoren en drie types van overbrenging: een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak, een gerobotiseerde zesbak en - als primeur voor Fiat - de ZF-negentrapsautomaat die ook al door Jeep wordt gebruikt. Het motorgamma bestaat uit de 1.4 MultiAir met 140 pk en de 1.6 MultiJet II diesel met 120 pk, die de voorwielen aandrijven via een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 2.0 MultiJet II met 140 pk wordt dan weer geleverd met vierwielaandrijving en een negentrapsautomaat.

Later breidt de constructeur het gamma nog uit met een 1.2 eTorq-benzinemotor met 110 pk, voorwielaandrijving en een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Naar boven toe wordt het gamma vervolledigd met de 1.4 MultiAir II-benzinemotor met 170 pk en de 2.4 TigerShark van 184 pk met negentrapsautomaat en vierwielaandrijivng. De 1.4 kan ook worden uitgerust met de gerobotiseerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Aan dieselzijde plant Fiat ook een voorwielaangedreven 1.3 met 95 pk en handgeschakelde vijfversnellingsbak en een 2.0 met 140 pk en handgeschakelde zesversnellingsbak.

Het interieur van de Fiat kan worden uitgerust met een UConnect-infotainmentsysteem met aanraakscherm van 5 of 6,5 duim. Deze interface omvat Bluetooth, een digitale DAB-radio en een TomTom- of 3D-navigatiesysteem met spraakinvoer voor adressen. Hij kan ook samenwerken met smartphones voor de sociale netwerken Facebook en Twitter en beschikt over de muziekstreamingdienst Deezer, het trafic alert van TomTom Live, korte nieuwsberichten van Reuters en een app om te leren om het brandstofverbruik te drukken.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten