Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Fiesta met een 1.0 van 140 pk

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-06-2014

Verpakt in een speciale, tweekleurige editie van de Fiesta lanceert Ford een 140 pk-versie van zijn 1.0-EcoBoost. Ondanks dat relatief hoge vermogen stoot de auto niet meer dan 104 g CO2/km uit.

Naast hun specifieke velgen en opvallende koetswerkkleuren hebben de Ford Fiesta Red Edition en Black Edition nog een opmerkelijke joker in de neus. Het gaat om een 1.0 EcoBoost met 140 pk. De rechtstreeks ingespoten turbodriecilinder dankt zijn 15 extra pk aan diverse aanpassingen. Zo haalt de turbocompressor tot 4.000 toeren per seconde, wat overeenkomt met 248.000 o/m. Verder geniet de motor een nieuwe sturing van de overdrukklep, van de variabele distributie Ti-VCT, van de intercooler en van de ontsteking.

De 140 pk-versies van de Fiesta hebben recht op een eigen afstelling voor de schokdempers en veren, die sportiever zouden zijn geijkt. Ook de elektrische stuurbekrachtiging is geherprogrammeerd en de spreiding van de manuele vijfversnellingsbak is ingekort. Daarmee kunnen de kleine Fordjes van 0 naar 100 km/h optrekken in 9 seconden rond en halen ze een topsnelheid van 201 km/h. Toch zetten ze een interessant normverbruik neer van 4,5 l/100 km, wat hen een CO2-uitstoot van 104 g/km oplevert.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten