Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Maserati Quattroporte

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-12-2012

Maserati heeft de officiële technische informatie vrijgegeven van zijn nieuwe Quattroporte. De chique sportlimousine biedt de keuze tussen twee rechtstreeks ingespoten turbomotoren: een 3.0-V6 en een 3.8-V8.

De Maserati Quattroporte wordt wanneer hij volgend jaar op de markt komt aangedreven door twee turbomotoren met directe injectie. Die zijn ontwikkeld door Maserati, maar worden gebouwd bij Ferrari. Beide krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een ZF-achttrapsautomaat. Die heeft een sportstand en een manuele modus. Een sperdifferentieel is eveneens standaard.

Onder de motorkap ligt als instapmotor een 3.0-V6 met 410 pk en 550 Nm. Hij stuwt de Quattroporte naar 100 km/h in 5,1 seconden met achterwielaandrijving, maar wanneer je de optionele vierwielaandrijving bestelt, zakt die waarde naar 4,9 seconden. De topsnelheid komt in beide gevallen uit op 285 km/h. Het officiële verbruiksgemiddelde op de Europese normcyclus is in beide gevallen 10,5 l/100 km.

De topversie is de 3.8-V8, die liefst 530 pk en 710 Nm levert. Hij snelt naar 100 km/h in 4,7 seconden, wat 0,3 seconden sneller is dan de snelste versie van de vorige Quattroporte, de GTS. De achterwielaandrijver haalt 307 km/h en is niet verkrijgbaar met 4x4. Die optie blijft dus voorbehouden aan de V6, die echter niet verkrijgbaar is in landen met het stuur aan de rechterkant.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten