Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mazda MX-5 is klaar

Op het salon van Parijs wordt de vierde generatie van de Mazda MX-5 ongetwijfeld een van de blikvangers. De roadster is uiterlijk wat stoerder geworden.

Om de 25ste verjaardag te vieren van zijn iconische roadster MX-5 lanceert Mazda de vierde generatie. Zijn stijl is geïnspireerd op de designtaal Kodo van de rest van het gamma, zodat hij er wat strenger uit ziet dan zijn voorgangers. De ingenieurs zijn erin geslaagd om hem liefst 100 kilo lichter te maken, zodat de roadster ongeveer een ton weegt. Het gewichtsverlies is onder meer te danken aan een lichtere stoffen kap en aluminium voor de motorkap, de kofferklep, de voorvleugels en de versterkingen voor de bumpers.

De auto heeft een perfecte statische gewichtsverdeling van 50:50. Dat komt vooral omdat de motor, een rechtstreeks ingespoten benzineviercilinder uit de SkyActiv-G-familie, dichter bij het midden van de 3.915 millimeter korte roadster ligt. Verder is het zwaartepunt verlaagd. Om de levendigheid te vergroten, staat de achterwielaandrijver op een nieuwe ophanging met dubbele driehoeken vooraan en een meerarmige achteras

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten