Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes SL Mille Miglia 417, 60 jaar later

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-02-2015

Om de overwinning te eren van een 300 SL op de Mille Miglio van 1955 ontwikkelde Mercedes een speciale versie van de SL Roadster. Die neemt het referentienummer 417 over van de winnende auto van destijds.

In 1955 won een Mercedes 300 SL met startnummer 417 (voor het startuur 4 uur 17) de Mille Miglia (in Italië) na 1.597 kilometer. Het podium was volledig met sterren bezaaid, want plaatsen twee en drie gingen ook naar SL's. De zestigste verjaardag van deze overwinning is de aanzet voor een speciale versie van de huidige SL Roadster. Mercedes integreerde het cijfer 417 in het embleem van de beperkte reeks. Hij is er als SL 400 en SL 500 en wordt dus aangedreven door ofwel een V6 met 333 pk ofwel een V8 met 455 pk. De dynamische bochtassistent en de adaptieve schokdempers zijn standaard.

Standaard is de 417 metaalzwart met rode accenten op de voorspoiler, de achterspoiler en de remklauwen. Die laatste zijn achter de spaken geïnstalleerd van de zwarte AMG Performance-velgen van negentien duim vooraan en twintig duim achteraan, die eveneens subtiele rode toetsen kregen. De klant kan echter ook voor andere kleuren kiezen, namelijk matzwart, matwit of diamantwit. In het interieur overheersen zwarte en rode tinten, met onder meer een afwerking in gewafeld leer, rode stiknaden, mat koolstofvezel of rood en zwart nappaleer.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten