Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Opel Astra GTC

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-10-2011

De Opel Astra GTC werd nog maar pas voorgesteld, op het salon van Frankfurt, of zijn gamma dieselversies wordt al uitgebreid, met de 1.7 CDTI 110 en 130. Bovendien is als optie een panoramische voorruit verkrijgbaar.

De Astra GTC werd in September jongstleden onthuld op het salon van Frankfurt. Opel had al drie benzinemotoren aangekondigd, met 100 tot 180 pk, en één diesel, de 2.0 CDTI met 165 pk, gekoppeld aan een partikelfilter en een stop-startsysteem. Nu maakte het Duitse merk echter bekend dat daar nog twee varianten van de 1.7 CDTI bijkomen. Deze turbodiesel is verkrijgbaar met 110 of 130 pk.

De 1.7 CDTI krijgt een nieuwe sturing en een geoptimaliseerd verbrandingsproces, evenals een verlaagde compressieverhouding. Het nieuwe injectiesysteem genereert tot vijf inspuitingen per cyclus. De Astra GTC 1.7 CDTI ecoFlex met 110 pk, die standaard voorzien is van een stop-startsysteem, kan een gemengd normverbruik voorleggen van 4,5 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 119 g/km.

Opel heeft ook laten weten dat de Astra GTC, net als de recente Zafira Tourer een panoramische voorruit kan krijgen, die doorloopt tot in het midden van het dak. Deze optie (1.200 euro) bestond al op de oude Astra GTC uit 2006 en werd in Europa gekozen door 18.000 klanten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten