Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Peugeot 208 GTI 30th viert 205 GTI

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-06-2014

Peugeot heeft een speciale reeks gemaakt van de 208 GTI met 208 pk. Deze 30th komt in november op de markt en eert de legendarische 205 GTI. Hij zal verkrijgbaar zijn met een tweekleurig koetswerk.

In 1984 bracht Peugeot de 205 GTI op de markt. Om deze verjaardag te vieren ontwikkelde het merk met het leeuwtje een meer 'radicale' versie van de 208 GTI. Die krijgt er 8 pk en 25 Nm bij, zodat hij uitkomt op 208 pk en 300 Nm uit zijn 1.6 THP. De benzinemotor is aan een manuele zesversnellingsbak gekoppeld en krijgt een Torsen-sperdifferentieel en een specifieke onderstelafstemming. Om zijn karakter verder te versterken, zijn de trekkrachtcontrole en het ESC herijkt. Verder ligt de auto 10 millimeter dichter bij de grond en zijn de sporen vooraan verbreed met 22 millimeter en achteraan met 16 millimeter. Om het plaatje te vervolledigen, staat hij op zwarte achttienduimvelgen.

Deze Peugeot 208 GTI 30th kan worden besteld in een tweekleurige uitvoering (zwart en rood). Maar het kan ook discreter - en zonder kleurscheidingsband - met de tinten parelmoerwit en robijnrood, wat historische GTI-kleuren zijn bij de constructeur. De uitlaat kreeg een specifieke klank en eindigt in een dubbel verchroomd sierstuk. De Fransen gaven nog geen foto's vrij van het interieur, dat door Peugeot Sport is aangekleed. Daar zou een genummerd plaatje te vinden zijn. Nadat de auto wordt onthuld op het Goodwood Festival of Speed (Verenigd Koninkrijk) en voorgesteld op het salon van Parijs, komt de speciale reeks in november op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten