Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Porsche 911 Targa

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-01-2014

De Porsche 911 Targa keert terug naar zijn wortels met een grote, centrale dakboog en een enorme achterruit. Het verwijderbare dakpaneel is in stof gemaakt en klapt elektrisch weg achter de stoelen.

De Porsche 911 Targa doet afstand van het verschuifbare glazen panoramadak van zijn twee voorgangers en keert terug naar de oplossing van de allereerste Targa's: een klein, stoffen en verwijderbaar dakpaneel dat tussen de voorruit en een stevige centrale rolbeugel geklemd zit. Achterin zit je dus onder een grote, bolle achterruit. Daarmee doet de jongste Targa uiterlijk weer denken aan zijn nostalgische stamvaders. De werking van het nieuwe dak is volautomatisch en verloopt redelijk complex (zie onderstaande video): eerst kantelen de enorme achterruit en de motorkap in één stuk achterover. Daarna klikt het dakpaneel omhoog en plooit het in een boogvormige baan achterom naar de vrijgekomen ruimte. Daarna komt de achterruit weer op haar plaats liggen. De hele operatie neemt 19 seconden in beslag en kan in tegenstelling tot bij de Cabriolet niet tijdens het rijden gebeuren.

Porsche levert de Targa net zoals zijn twee voorgangers enkel met vierwielaandrijving. Er is dus een Targa 4 met een 3.5-zescilinderboxer van 350 pk en een Targa 4S met 400 pk uit een 3.8. Wie op die laatste versie het Pack Sport Chrono en de PDK-versnellingsbak kiest, kan naar 100 km/h spurten in 4,4 seconden. De 'basisprijs' voor een Targa 4 ligt op 110.000 euro, de 4S kost minstens 125.000 euro. In mei staan beide modellen in de showroom.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten