Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Clio RS 200 EDC

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-09-2012

Zoals zijn naam aangeeft, heeft de sportieve Renault Clio RS 200 EDC 200 pk en is hij gekoppeld aan een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling EDC. De atmosferische tweeliter is ingeruild voor een 1.6 met turbo.

De nieuwe Renault Clio werd zopas onthuld op het salon van Parijs en stond daar meteen al in zijn sportieve RS-afgeleide. Die gebruikt een kleinere motor dan voordien, namelijk een 1.6-turbo in plaats van de vroegere atmosferische tweeliter. Het vermogen blijft echter onveranderd op 200 pk. Het koppel gaat er daarentegen met 25 Nm op vooruit en piekt op 240 Nm. De nieuwe viercilinder is er uiteraard vooral om het verbruik te drukken. Hij is volgens Renault zo'n 2l/100 km zuiniger. Verder is de manuele zesbak vervangen door een nieuwe gerobotiseerde bak met dubbele koppeling. Die kan worden bediend via hendels aan het stuur.

De vijfdeurs sportberline wordt geassembleerd in Dieppe, waar alle sportieve Renaults van de band lopen. Hij heeft drie werkingsmodi, die ingrijpen op de motor, het ESP, het stuur en de versnellingsbak. In de stand 'Race' schakelt de bak in 15 milliseconden. Het merk met het ruitje laat nog steeds de keuze tussen twee (niet adaptieve) ophangingslogica: Sport, om nog een minimum aan comfort op de openbare weg te behouden, en Cup, dat stugger is en beter aangepast aan circuitgebruik. Het R-Sound Effect laat je uit verschillende motorgeluiden kiezen, die dan via de luidsprekers het interieur worden ingejaagd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten