Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Spyker C8 Laviolette LM85

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-09-2008

Spyker heeft technische gegevens gepubliceerd van de wegversie van zijn GT2-raceauto. Dit erg exclusieve model behoudt de Audi-V8.

De Spyker C8 Laviolette LM85 is de straatversie van de auto die de 24 Uren van Le Mans heeft afgelegd. Dat verklaart meteen waarom er slechts 24 exemplaren van worden gebouwd. Die krijgen dezelfde donkergrijze lak met uiteraard feloranje accenten als de racer. De motor is een aluminium 4.2-V8 van Audi, die 400 pk naar de achterwielen stuurt via een Getrag-zesversnellingsbak en een Drexler-zelfsper. Het aluminium koetswerk is afgeleid van de GT2R-racer. Hij krijgt ook een kofferspoiler in koolstofvezel en AP-remmen met zes zuigers achter zijn zwarte negentienduimvelgen.

In de cockpit hebben beide passagiers recht op een dashboard in massief aluminium en stoelen in zwart leer en alcantara met oranje stiksels. Opvallende items zijn de zichtbare schakelstang en het horloge dat elke klant bij zijn auto krijgt: een Chronoswiss 24 Hours Pilot Watch met daarop het serienummer van de auto. Als optie kan de tellerpartij van de auto trouwens hetzelfde design krijgen als de wijzerplaat van dat horloge. Ten slotte krijgt elke klant bij zijn auto een VIP-weekend tijdens de volgende 24 Uren van Le Mans cadeau.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten