Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Vencer Sarthe krijgt meer vermogen

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-09-2014

De Nederlandse sportwagen Vencer Sarthe wint meer dan 100 pk bij de overstap van preproductie naar de definitieve versie voor modeljaar 2015. De supersportwagen onderging meer dan 100 wijzigingen.

De Vencer Sarthe, die iets meer dan een jaar geleden werd onthuld, komt op kruissnelheid met bijna 100 wijzigingen en verbeteringen. De hypersportieve tweezitter, die is geïnspireerd op Le Mans-racers uit de jaren '80, wordt voortaan aangedreven door een 6.3-V8 met 622 pk. Dat is 112 pk dan in het preproductieprototype uit 2013. Het koppel piekt op 838 Nm, waarvan 650 Nm al beschikbaar is vanaf 1.500 o/m. Met een leeggewicht van slechts 1.390 kilo is het dus geen verrassing dat de coupé van 0 naar 100 km/h spurt in 3,6 seconden en dat hij een topsnelheid haalt van 338 km/h.

Een van de bijzonderheden van de Sarthe is de bijna volledige afwezigheid van elektronische rijhulpsystemen. Buiten ABS en een remkrachtverdeler EBD kan de bestuurder enkel rekenen op zijn eigen kunsten om op de weg te blijven. Al zit tussen de manuele zesversnellingsbak en de achterwielen wel nog een sperdifferentieel om daarbij te helpen. Het centrale digitale scherm met de naam 'Central Information System' werd ontwikkeld om zogenaamde “kritieke” informatie duidelijk leesbaar weer te geven. Naar de prijs zal je waarschijnlijk echter twee keer kijken, want die is vastgesteld op 270.882 euro... zonder belastingen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten