Zoeken

Cadillac ELR


Nieuw

Op het salon van Detroit heeft Cadillac de coupé ELR voorgesteld. Hij gebruikt hetzelfde aandrijfgeheel als de Chevrolet Volt en de Opel Ampera, maar dan krachtiger. Hij ontwikkelt namelijk 209 pk.

16-01-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Cadillac
Kenmerken Cadillac

Reviews & tests

Tests Cadillac
Advies van de gebruikers Cadillac (10)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Cadillac (11)
Alles over Cadillac
News Cadillac

De Cadillac ELR, die is geïnspireerd op de conceptcar Converj, is een elektrische 2+2 coupé met rijbereikuitbreider. Zijn elektromotor levert een maximaal vermogen van 209 pk, tegenover 150 pk voor de Volt en de Ampera, en ontwikkelt een koppel van 400 Nm. De stroom komt van lithium-ion-batterijen van 16,5 kWh die in T-vorm tussen de twee assen geplaatst zijn, maar kan ook aangeleverd worden door een generator die aangedreven wordt door een 1,4-liter benzinemotor met 86 pk. Dankzij de rijbereikuitbreider kan de ELR 480 kilometer afleggen.

De Amerikaan neemt het ophangingssysteem van de Opel Astra GTC over: de HiPerStrut-voorwielophanging met componenten in gesmeed aluminium, om het gewicht vooraan te verminderen, en de semi-onafhankelijke torsieas met Watt-parallelogram achteraan. De schokdemping is continu variabel. Het stuur is elektrisch bekrachtigd met een dubbele tandwiel- en tandheugelmechaniek. Wanneer de wagen vertraagt, wordt stroom naar de batterijen gepompt via regeneratie.

De ELR verplaatst zich geruisloos, maar in samenwerking met de Amerikaanse vereniging voor blinden werd een functie toegevoegd om voetgangers te waarschuwen. Die wordt ingeschakeld door de bestuurder. Binnenin legt Cadillac duidelijk het accent op luxe. Het interieur is bekleed met leder en afgewerkt met chroom en hout, de dakbekleding is van alcantara. De achterbank kan neergeklapt worden. De navigatie met aanraakscherm behoort tot de standaarduitrusting. De ELR beschikt eveneens over handgebarenherkenning. In Europa zou hij in 2014 op de markt komen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Cadillac

Telex:
Cadillac One

Nieuw:
Cadillac Escalade

Nieuw:
Cadillac CTS-V, klaar voor de Autobahn

Prototype:
Cadillac Elmiraj

Gedetailleerde webtest:
Cadillac CTS 2.0 Turbo

Prototype:
Cadillac Ciel Concept

Nieuw:
Cadillac CTS

Eerste webtest:
Cadillac ATS

Nieuw:
Cadillac ATS

Gedetailleerde webtest:
Cadillac CTS 3.6 V6
Tag Cloud

spitsuren hot wheels sti sdv6 infiniti le concept motor show vw eco up honda cr-z fit astra (n.m.) sts car-pas zl1 zevenaar jaguar xj-e marketing a1 advocaat signum ds3

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :