Zoeken

Caterham 620R


Nieuw

De topversie van de Caterham Super Seven is voortaan de 620R, die werd onthuld op het Festival of Speed in het Britse Goodwood. Zijn drukgevoede tweeliter is opgevoerd tot 310 pk.

11-07-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Caterham
Kenmerken Caterham

Reviews & tests

Tests Caterham
Advies van de gebruikers Caterham (1)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Caterham (0)
Alles over Caterham
News Caterham

De Caterham Super Seven viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. De kers op de verjaardagstaart is de 620R, die werd voorgesteld in Goodwood, tijdens het Festival of Speed. Deze versie van de roadster is de krachtigste van het gamma, met 310 pk en 296 Nm. Zijn naam 620R komt van de verhouding vermogen-gewicht van 620 pk per ton. De drukgevoede tweeliter-Duratec-motor (Ford) is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak en een sperdifferentieel. Deze Seven trekt in 2,8 seconden op van 0 tot 96 km/h (60 mph) en haalt een topsnelheid van 250 km/h.

De 620R heeft recht op een onderstel in 'gunmetal' brons, bestaande uit 88 procent koper, 10 procent tin en 2 procent zink. Verder pakt hij uit met een nieuw neusstuk dat de luchtcirculatie verbetert. Bovendien komt het koelsysteem uit de racerij. De halfstarre De Dion-achterophanging is vergelijkbaar met die van de R500. Voor een goed contact met de weg is hij geschoeid met Avon ZZR-banden rond lichtmetalen dertienduimbanden. Het remsysteem bestaat uit geventileerde schijven met klauwen met vier zuigers.

Caterham heeft verder gekozen voor koolstofvezel voor de aerodynamische elementen, de interieurpanelen en het dashboard, maar ook voor de kuipstoelen, die voorzien zijn van vierpuntsgordels. De bestuurder heeft een Momo-stuurwieltje met een diameter van 33 centimeter in handen. De Caterham 620R zal tegen het eind van het jaar op de markt worden gebracht en zal ongeveer 60.000 euro kosten.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Caterham

Prototype:
Caterham AeroSeven Concept

Nieuw:
Caterham Seven 165

Nieuw:
Caterham 7 Supersport R

Nieuw:
Caterham met Suzuki-motor

Nieuw:
Caterham Seven 485

Nieuw:
Caterham R600 Superlight

Telex:
Homologatie voor de Caterham R300

Telex:
Alliantie Alpine Renault en Caterham

Telex:
Caterham Seven Roadsport 125 Monaco

Nieuw:
Caterham Superlight R300
Tag Cloud

classe c slr gewonden libanon clio gp jonsson citroën c4 picasso porsche panamera sport turismo gla bowler fusion technology continental gt lpg 62 fcv rxc bologna mustang

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :