Zoeken

Chevrolet Corvette Z06


Nieuw

Op de salons van Detroit en Genève onthulde Chevrolet de extra sportieve Corvette Z06. Dankzij een compressor levert zijn 6.2-V8 633 pk. Tegelijk werd de raceversie C7.R voorgesteld die aan de 24 Uren van Le Mans deelneemt.

13-01-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Chevrolet Corvette C6
Kenmerken Chevrolet Corvette C6

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Chevrolet Corvette C6 (2)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Chevrolet Corvette C6 (0)
Alles over Chevrolet Corvette C6
Alles over Chevrolet

De nieuwe Corvette Z06 die is onthuld op het salon van Detroit, en als Europese première in Genève, haalt liefst 633 pk en 861 Nm uit zijn 6.2-V8. De motor is uitgerust met directe injectie, actieve cilinderuitschakeling, een continu variabele distributie en een Eaton-compressor (R1740 TVS 1,7l). Die laatste heeft een maximumtoerental van 20.000 o/m, wat 5.000 o/m meer is dan de compressor in de ZR1-versie van de vorige Corvette. De overbrenging gebeurt ofwel via een manuele zevenbak, ofwel via een nieuwe achttrapsautomaat met schakellepels aan het stuur.

De Corvette Z06 is uitgerust met een elektronisch gestuurd sperdifferentieel en een instelbare schokdemping. Uiteraard is de stroomlijn aangepast, met een nieuwe voorbumper, bredere wielkasten, een specifieke motorkap in koolstofvezel met een grote bult en de kofferspoiler uit het Performance Pack van de 'standaard' Corvette'. Als optie is een nog vollediger spoilerpakket verkrijgbaar.

En je kan nog verder gaan met het optionele Z07-Pack. Dat bestaat uit een grotere splitter onderaan de neus en een instelbare kofferspoiler met transparant middendeel zodat je op circuit je rivalen in de gaten kan houden. Verder staat de Z06 sowieso op (nog) bredere Michelin-banden dan de standaard C7, met namelijk Pilot Super Sports voor de Z06 en Sport Cups 2 voor het Z07-Pack. Tegelijk met de Z06 werd trouwens de C7.R voorgesteld. Die is technisch afgeleid van de Z06, maar is volledig toegespitst op circuitgebruik en zal de kleuren van Corvette verdedigen tijdens de 24 Uren van Le Mans.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

solar kroatië cee'd sw horizon cars m235i first miata equalizer ios 7er cross 3 série 2 active tourer vliegtuig series ii vertigo streiff winnaars elektrolyt seiottosei

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :