Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Fiesta Econetic

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-07-2008

Van de nieuwe Fiesta zal kort na de officiële lancering al een Econetic-versie verkrijgbaar zijn, waarvan de CO2-uitstoot onder de grens van 100 g/km zal liggen.

De Fiesta Econetic krijgt een aangepaste 1.6 TDCi motor met 90 pk (66 kW) onder de motorkap, gekoppeld aan een versnellingsbak met langere verhoudingen en een partikelfilter. Trouw aan de ecologiefilosofie van Ford is de Fiesta Econetic uitgerust met een aerodynamische koetswerkkit met spoilers en een specifieke voorbumper. Bovendien werd zijn ophanging met enkele millimeters verlaagd. Ook de "zuinige" elektrische stuurbekrachtiging EPAS draagt haar steentje bij, al zal deze oplossing terug te vinden zijn in alle versies van het Fiesta-gamma. Ten slotte is de auto voorzien van banden met lage rolweerstand op veertienduimvelgen met een gestroomlijnd design. Dat alles levert een gemengd normverbruik op van 3,7 liter diesel per 100 kilometer, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 98 g/km.

De commerciële lancering van de Fiesta zal in België van start gaan op 2 oktober, maar de Econetic zal nog even op zich laten wachten. Tussen 1 en 31 augustus zullen echter al wel vijfhonderd exemplaren van de beperkte reeks Fiesta Famous te koop worden aangeboden. Die wordt verkrijgbaar met verschillende motoren, wordt al eind september geleverd en beschikt over airco, lichtmetalen velgen, Bluetooth en stembediening.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten