Zoeken

Mercedes S-Klasse


Nieuw

De nieuwe Mercedes S-Klasse volgt niet alleen de vorige generatie op, maar moet ook de vroegere Maybach-rijder kunnen verleiden. Vandaar zijn weelderige karakter en heel wat nieuwigheden.

15-05-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mercedes-Benz S-Klasse
Kenmerken Mercedes-Benz S-Klasse

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Mercedes-Benz S-Klasse (36)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mercedes-Benz S-Klasse (31)
Alles over Mercedes-Benz S-Klasse
Alles over Mercedes-Benz

De nieuwe Mercedes S-Klasse is 4 centimeter langer dan zijn voorganger: 5.116 millimeter voor de gewone versie en 5.246 millimeter voor de versie met lange wielbasis. Dat is weliswaar nog altijd minder dan wijlen de Maybach 57, maar men belooft nu al de komst van een extra lange versie. Daarmee mikt Mercedes op de klanten van zijn vroegere prestigemerk. Mede daarom zit dit vlaggenschip propvol onderscheidende technologie. Te beginnen bij ledverlichting voor binnen- en buitenkant: de nieuwe S-Klasse heeft geen enkele gloeilamp meer, enkel nog diodes. De informatie in het interieur wordt weergegeven op twee schermen: het linkerdisplay toont de instrumenten, terwijl het rechterscherm, dat aanraakgevoelig is, gebruikt wordt voor navigatie, airco, multimedia, communicatie, het aanpassen van voertuiginstellingen, enzovoort.

Bij de lancering zullen vier motoren verkrijgbaar zijn. Topversie wordt de S 500, voorzien van een 4,7-liter-V8 van 455 pk. Dieselrijders kunnen terecht bij de S 350 BlueTec. Daarnaast komen er twee hybrides: de S 400 Hybrid, die 306 pk sterk is en gebruikmaakt van een V6, en de S 300 Hybrid, met viercilinder en goed voor 204 pk. In 2014 komt er bovendien een plug-in hybride S500 met een CO2-uitstoot van 75 g/km. Op veiligheidsvlak wordt Mercedes' topklasseberline uitgerust met een heel arsenaal aan rijhulpsystemen. Een systeem van camera's en radars geeft de bestuurder een beeld van 360 graden rond de auto. Een opmerkelijke optie op de achtcilinderversie is de Magic Body Control-ophanging: een dubbele camera scant de weg op oneffenheden, waarna de elektronica indien nodig anticipeert en automatisch de ophanging aanpast.

In de topversies - met lange wielbasis - kan het interieur erg weelderig worden . Overigens is de gewone versie dit keer afgeleid van de lange, en niet omgekeerd. Optioneel is het zogenoemde Air-Balance-pakket te bestellen, dat een klimaatregeling met parfumverspreider omvat. De totale zen-beleving krijg je met de Energizing-massagefunctie, waarbij veertien opblaaskussens met verwarmde lucht het principe van een hot stone-massage imiteren. Prijzen voor de S-Klasse zouden moeten beginnen bij iets meer dan 80.000 euro voor een S 350 BlueTec.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

vw eco up azera renault clio iaa radarverklikker budget bertone snelheid villa d'este renault audi sq5 buick verano turbo c12 xtr us jpn 535i elektrische ft86 veelzijdige stadsauto

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :