Zoeken

Mercedes S-Klasse Coupé


Nieuw

De Mercedes S-Klasse Coupé, die wordt onthuld in Genève, krijgt een heel eigen stijl. De tweedeurs pakt boven uit met een straffe innovatie: een ophanging die in bochten 'meeleunt'. Aanvankelijk is hij er met een 455 pk sterke V8.

11-02-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mercedes-Benz S-Klasse
Kenmerken Mercedes-Benz S-Klasse

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Mercedes-Benz S-Klasse (36)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mercedes-Benz S-Klasse (21)
Alles over Mercedes-Benz S-Klasse
Alles over Mercedes-Benz

Op het salon van Genève (6 tot 16 maart) onthult Mercedes de S-Klasse Coupé, die de CL vervangt. De tweedeurs coupé vertoont een agressievere stijl dan de luxeberline waar hij van is afgeleid. Hij kan bogen op alle innovaties van de S-Klasse op gebied van comfort en veiligheid. Als optie kan hij worden uitgerust met het Magic Body Control, dat wegoneffenheden 'ziet' met een stereocamera en zo de ophanging voorbereidt. Nieuw voor de Coupé is dat hij met die ophanging met een bocht kan 'meeleunen', zoals een motorfiets. Mercedes geeft aan dat die technologie de dwarsacceleratie voor de inzittenden vermindert.

De enige opvallende verschillen in het interieur zijn de stoelen en het stuurwiel. Dat laatste heeft drie in plaats van twee spaken en krijgt de naam “Super Sport”. De stoelen hebben een sportiever karkas en omarmen de bestuurder meer dan in de berline. Ze zijn bovendien verwarmd en geventileerd. Zelfs de armleuningen zijn trouwens verwarmd. Onder de motorkap begint de carrière van de Coupé met een 4.7-V8 met twee turbo's die 455 pk en 700 Nm levert. Qua personaliseringsmogelijkheden biedt Mercedes led-koplampen aan met 47 Swarovski-kristallen. De luxueuze vierzitter komt deze zomer naar de dealers.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

bmw apps trevis 50 ans maart tilburg drone sperdifferentieel gla solihull clk-klasse-klasse flanders drive allewegenauto weg bank copen nox fangio spyker b6 venator schnitzer stirling moss

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :