Zoeken

Mini krijgt vijf deuren


Nieuw

De Mini Hatch krijgt eindelijk een klassieke vijfdeursvariant. In vergelijking met de gewone Hatch is die iets meer dan 16 centimeter langer, wat zowel de ruimte voor de achterpassagiers als voor de bagage ten goede komt.

05-06-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mini
Kenmerken Mini

Reviews & tests

Tests Mini
Advies van de gebruikers Mini (184)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mini (251)
Alles over Mini
News Mini

Goed nieuws voor hippe gezinnen, want er komt eindelijk een vijfdeursvariant van de Mini Hatch. En dit keer gaat het niet om iets SUV-achtigs zoals de Countryman of een soort break met achteraan twee klapdeurtjes, maar wel degelijk om een klassieke vijfdeurs die rechtstreeks is afgeleid van de Mini Hatch. Om de toevoeging van de twee achterdeuren mogelijk te maken hebben de Mini-ingenieurs de auto met 161 millimeter verlengd, waarvan 72 millimeter in de wielbasis zit. Het resultaat is dat de vijfdeurs-Mini 3.982 millimeter meet (de Cooper S overschrijdt met zijn lengte van 4.005 millimeter zelfs nipt de viermetergrens). Bovendien wint hij ook 11 millimeter in de hoogte. Ter vergelijking: een Mini Countryman is 4.097 millimeter
lang en een Clubman 3.961 millimeter.

De achterste inzittenden krijgen dankzij de nieuwe wielbasis (2.567 millimeter) meer beenruimte, maar ze beschikken ook over 15 millimeter extra hoofdruimte en 61 millimeter extra interieurbreedte. Maar hoewel de constructeur vijf zitplaatsen belooft, is het toch wat nipt om met zijn drieën de achterbank te delen. Je kunt er daarentegen wel twee Isofix-kinderzitjes monteren. Als optie kun je zo'n gestandaardiseerde bevestigingspunten ook krijgen op de voorste passagiersstoel. De verlenging van het koetswerk komt ook de laadruimte ten goede. Onder het bagagescherm is een volume van 278 liter beschikbaar, wat 67 liter meer is dan in de driedeurs. De achterbank kan in twee ongelijke delen worden neergeklapt, waarna het laadvolume wordt uitgebreid tot 961 liter.

De vijfdeurs blijft trouw aan de stijl en de look van de nieuwe Mini-generatie. De ronde koplampen en het zeshoekige radiatorrooster zijn dus gebleven. Bij de lancering zal de vijfdeursversie alleen verkrijgbaar zijn als Cooper (D) en als Cooper S(D). De basisversie op benzine wordt aangedreven door een driecilinder met 136 pk, de S door een viercilinder met 192 pk. De driecilinder van de Cooper D is goed voor 116 pk en een CO2-normuitstoot van slechts 95 g/km. De vierpitter van de Cooper SD ontwikkelt 170 pk. Klanten kunnen kiezen tussen een manuele versnellingsbak met zes verhoudingen of een automaat met evenveel trappen, altijd gecombineerd met een start-stopsysteem.

Als goede Mini kan ook de vijfdeurs natuurlijk worden uitgerust met trendy opties. Zo kan hij worden besteld met ledkoplampen. Binnenin kan op de middenconsole een aanraakscherm van 8,8 duim worden gemonteerd waarmee je verschillende functies van de auto, maar ook het multimediasysteem kunt bedienen. Mits een geïntegreerde simkaart bidet Mini verschillende diensten, zoals een noodoproepfunctie, toegang tot sociale netwerken of muzieksites of nog de reisplanner Connected XL Journey Mate. Je kunt van je Mini ook een Wi-Fi-hotspot maken. Het systeem is zowel compatibel met iPhones als met Android-toestellen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Mini

Gedetailleerde webtest:
Mini Roadster Cooper S

Eerste webtest:
Mini Coupé

Nieuw:
Mini Roadster

Eerste webtest:
Mini Countryman Cooper S

Nieuw:
Mini Countryman JCW

Meerkamp:
Alfa MiTo 1.6 MJTD 115, Citroën DS3 1.6 HDi 110 & Mini Cooper D

Gedetailleerde webtest:
Mini Coupé SD

Nieuw:
Nieuwe Mini

Prototype:
Mini Superleggera Vision
Tag Cloud

luxeauto's motor show opel cascada slk-klasse tesla model s ls7 ku:rin e-brussels abarth 695 biposto rally zagato ian robertson lada b9 tribeca 8c competizione twinz ferrari 458 laguna ange multiair

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :