Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / Bekroonde Italianen tijdens het concours d'Élégance van Villa d'Este

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-05-2014

De Italianen vielen in de smaak tijdens het Concorso d'Eleganza Villa d'Este in het Italiaanse Cernobbio. Naast de conceptcar Maserati Alfieri werden ook enkele oude Alfa Romeo's en Maserati's bekroond met een trofee.

Op het domein van luxehotel Villa d'Este, aan het Italiaanse Comomeer, wordt ieder jaar een prestigieus concours d'élégance gehouden. Dit jaar hadden de verschillende jury's een zwak voor de Italiaanse modellen. Zo werd de publieksprijs Coppa d'Oro toegekend aan een Alfa Romeo 6C 1750 GS uit 1931 met een wit en zwart koetswerk. De Trofeo BMW Group-jury verkoos dan weer een zwarte Maserati 450 S uit 1956 tot Best of Show. De prijs Auto & Design Trophy werd dan weer gewonnen door een Maserati A6GCS Berlinetta uit 1953. In de categorie Conceptcars en prototypes ging de titel naar de Maserati Alfieri, die we afgelopen maart konden ontdekken op het salon van Genève.

Tijdens dit mondaine automobielevenement vonden ook enkele tentoonstellingen plaats. Zo hebben de organisatoren, waaronder BMW, gedurende het drie dagen durende, trendy concours enkele Rolls-Royces bijeengebracht om de 110e verjaardag van het merk te vieren. Maar ook de honderdste verjaardag van Maserati werd in de verf gezet. Er waren twee specifieke trofeeën: de ene voor een Rolls-Royce Phantom II Boat Trail uit 1934 en de andere voor een groene Maserati V4 Sport Spider uit 1929 van de hand van Zagato. Ten slotte werd ook een prijs overhandigd voor tweewielers. Die ging naar een Opel Motoclub Supersport uit 1929.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten