Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Corvette Grand Sport

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-03-2010

Chevrolet Europe gaat voortaan het merk Corvette bij ons invoeren. En binnen dat gamma vinden we de Grand Sport terug. Die werd voorgesteld in Genève en is vanaf deze lente verkrijgbaar als coupé met targadak of als cabriolet.

Chevrolet Europe heeft beslist de invoer van Corvette op zich te nemen, parallel met die andere sportieve Amerikaan: de Chevrolet Camaro. Binnenkort wordt het invoerprogramma gestart met de Grand Sport. Deze speciale versie van de Corvette neemt plaats in het gamma tussen de C6 (het basismodel) en de Z06. Tot nu toe was hij enkel in Noord-Amerika te verkrijgen.

De motor van de Corvette GS is de LS3-V8 van 6,2 liter met 436 pk en 575 Nm, naar keuze gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak of een zestrapsautomaat met schakelhendels aan het stuur. De verhoudingen van de manuele bak zijn voor de Grand Sport ingekort en op de automatische versie is enkel de brugverhouding specifiek. De Grand Sport staat op bredere sporen en een stevigere ophanging van het type Racing. De achttienduimvelgen vooraan en negentienduimers achteraan zijn specifiek voor deze reeks.

De Grand Sport erft de voorbumper en de remmen van de extra sportieve Z06 en onderscheidt zich verder door zijn specifieke rem- en koelsleuven. Een grotere spoiler achteraan vervolledigt het plaatje. De Grand Sport bestaat als coupé met een verwijderbaar targadak of als cabriolet. De coupéversies met manuele versnellingsbak krijgen bovendien een speciale circuituitrusting, met een smering met droog carter, een tussenkoeler voor het differentieel en een achterin gemonteerde accu. Vanaf deze lente is de Corvette Grand Sport verkrijgbaar bij Chevrolet-dealers.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten