Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Eerste Volvo C30 Electric voor Siemens

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-09-2011

Volvo heeft een eerste Volvo C30 Electric geleverd aan Siemens. Een initiatief in het kader van 'Proeftuin 2011', waarmee de Vlaamse overheid de invoering van elektrische voertuigen wil versnellen.

Volvo heeft de eerste van drie elektrische C30's geleverd aan Siemens Belgium. Deze levering kaderde in Volt-Air, een van de vijf projecten die zijn geselecteerd voor Proeftuin 2011, een initiatief van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten, waarbij diverse bedrijven, sectoren, overheden en onderzoeksinstellingen betrokken zijn. Het Volt-Air-platform heeft als doelstelling innovaties te ondersteunen om de integratie van elektrische voertuigen in bedrijfsvloten te bevorderen.
De samenwerking tussen Volvo en Siemens reikt evenwel veel verder dan Vlaanderen. Zo hebben Volvo Car Corporation en Siemens AG onlangs een strategisch partnership aangekondigd voor onder meer de ontwikkeling van elektrische aandrijf- en oplaadsystemen. “Als leverancier van geavanceerde technologie voor elektrische auto's neemt Siemens graag de pioniersrol op zich om een elektrische testvloot op de openbare weg te brengen”, zegt de Belgische CEO André Bouffioux. “Tegen eind volgend jaar zal die vloot 200 auto's tellen.”

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten