Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingscijfers september 2014 blijven stabiel

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-10-2014

Sinds januari is het aantal nieuw ingeschreven auto's in ons land gedaald met een verwaarloosbare 0,35 procent. September was echter een goede maand, met een stijging van 4,28 procent.

In september 2014 werden in België 36.383 nieuwe auto's ingeschreven. Dat is 4,28 procent of 1.493 exemplaren meer dan in september 2013. Ondanks die kleine opleving blijft de markt stabiel. Wanneer we alle inschrijvingen sinds begin dit jaar bekijken, kennen ze een lichte daling van 0,35 procent. Dat zijn 1.376 auto's minder op een markt met 388.095 nieuwe inschrijvingen sinds 1 januari van dit jaar.

Voor wat de merken betreft, blijft Volkswagen de markt domineren. Maar in de rest van de rangorde is Renault achteruit geboerd naar de vierde plaats in september. Het wordt voorbijgestoken door Peugeot (tweede plaats) en Opel (derde). Maar over het gehele jaar bekeken blijft Renault tweede, voor Peugeot... of toch wanneer men geen rekening houdt met de 'valse' inschrijvingen, want als we de auto's schrappen die binnen de maand weer werden uitgeschreven, wipt Peugeot Renault alsnog voorbij.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten