Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Porsche: viercilinders bevestigd voor de volgende Boxster en Cayman

Geschreven door David Leclercq op 27-05-2015

Matthias Müller, CEO van Porsche, heeft bevestigd dat de Boxster en Cayman viercilindermotoren zullen krijgen om te voldoen aan de steeds strengere uitstootnormen.

Het zat er al lang aan te komen, maar het is bevestigd door de grote baas van Porsche, Matthias Müller: de volgende Boxster en Cayman zullen een beroep doen op viercilindermotoren en niet meer op zescilinders zoals nu. Aan het Duitse magazine Auto Motor und Sport verklaarde hij namelijk het volgende: “We zullen onze downsizingstrategie verderzetten en een nieuwe viercilinder-boxer ontwikkelen die zal worden gebruikt in de volgende generaties van de Boxster en de Cayman. We blijven ons inspannen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Deze motor zal tot 400 pk kunnen leveren.”
We kunnen ons voorstellen dat deze vierpitters zullen worden afgeleid van de nieuwe familie modulaire motoren waar je makkelijk cilinders van kunt afnemen of aan kunt toevoegen. Hoe dan ook wordt er al druk gespeculeerd over de cilinderinhouden en vermogens die zullen worden aangeboden. Zo wordt gewag gemaakt van een tweeliter van 227 tot 335 pk en van een 2.5 van 355 tot 400 pk. De toekomst zal het uitwijzen...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten