Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Elektrische Jeep Wagoneer S belooft echt terreintalent - Update: nieuwe foto's

Geschreven door Frédéric Kevers op 05-04-2024

Het Jeep-gamma verwelkomt een tweede elektrisch model. In tegenstelling tot de kleine Avenger belooft de nieuwe Wagoneer S wel echte 4x4-prestaties, zoals de badge van het Amerikaanse merk dat eigenlijk veronderstelt.

>>> Update: nieuw fotomateriaal toegevoegd aan de fotogalerij >>>

Na de Avenger, Jeeps eerste volledig elektrische productiemodel, pakken de Amerikanen nu met de Wagoneer S. Waarmee ook de tweede van in totaal vier elektrische Jeeps is gekend die de constructeur tegen 2025 beloofde te onthullen. De bonkige 4x4 zal zich daarbij helemaal bovenaan het elektrische assortiment van de fabrikant positioneren. Dixit Jeep zal de Wagoneer S die rol vervullen middels 'een focus op rijplezier' en dankzij zijn 'premium karakter'. Verwacht je dus aan de nodige Amerikaanse luxe...

Jeep Wagoneer S

In ieder geval is er stilistisch al geen twijfel mogelijk, het gaat hem hier duidelijk om een Jeep. De beroemde grille met 7 'tanden' - die in het plaagprentje nog eens extra in het licht worden gezet - spreekt immers boekdelen. 

Echte jeep

Technisch zal de Jeep Wagoneer S bouwen op het STLA Large-platform van de Stellantis-groep. De 4xe-badge zou in deze twee motoren omvatten die samen, aldus Jeep, een goeie 600 pk moeten leveren. Vermogen waarmee de Wagoneer S in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan sjezen. Een record voor een productie-Jeep. Snelheid die echter niets zou mogen afdoen aan de kernwaarden van het merk. Ook deze Wagoneer S zou dus offroad zijn mannetje moeten kunnen staan.

2024 Jeep Wagoneer S

Anders dan de huidige benzine-aangedreven Wagoneers - die in de eerste plaats de Noord-Amerikaanse markt moeten bedienen - zal de Jeep Wagoneer S wereldwijd en dus ook in Europa worden verkocht. Waar hem allicht met meer succes te wachten staat dan de hybride Grand Cherokee 4xe.

De Jeep Wagoneer S zal zijn carrière echter aftrappen in de Verenigde Staten, zo rond de herfst van 2024. Vanaf 2025 zou de Wagoneer S dan ook de oversteek maken naar de andere markten.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten