Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Saab verkocht aan de Chinezen

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-10-2011

De Zweedse constructeur Saab heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 100 procent van de aandelen van het bedrijf aan twee Chinese ondernemingen: Pang Da en Youngman. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro.

De saga van de Zweedse constructeur Saab zou kunnen eindigen met de verkoop van het merk (Saab Automobile en Saab Great Britain) aan twee Chinese ondernemingen, Pang Da en Youngman. Er werd een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 100 procent van de aandelen, die 100 miljoen euro zal opleveren. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de bevoegde Chinese overheden, tegen 15 november.
Hoewel dat de redding van het merk zou kunnen betekenen, heeft huidig eigenaar Swedish Automobile zeker geen goede zaak gedaan, want het kocht Saab in 2010, toen nog als Spyker, van General Motors voor 400 miljoen dollar. In ieder geval heeft deze aankondiging de door de rechtbank aangestelde beheerder, Guy Lofalk, ertoe aangezet af te zien van zijn vraag tot stopzetting van de reorganisatie bij de rechtbank van Vänersborg. Na Volvo zou Saab due het tweede Zweedse automerk kunnen worden dat in Chinese handen overgaat.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten