Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Total installeert 12 laadpalen

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-10-2010

Tegen eind november installeert Total in België twaalf laadpalen, hoofdzakelijk in en rond Brussel. De laadpalen bieden vier laadmodussen en betalen kan cash of met een prepaid kaart 'Plug to Drive'.

Hoewel een aantal grote massaconstructeurs heel binnenkort hun eerste elektrische voertuigen op de markt brengen, beschikt België nog niet over een publiek laadnetwerk. Naar het voorbeeld van pioniers zoals McDonald's en LeasePlan begint Total met de uitbouw van een experimenteel Plug to Drive-netwerk in twaalf benzinestations: tien in en rond Brussel, één in Antwerpen en één in Namen (Jambes). De twaalf laadpalen, die tegen eind november operationeel moeten zijn, zijn compatibel met alle types van elektrische voertuigen die tegen 2012 op de markt zullen komen.

De 'Quick Charge'-laadpalen van Total hebben een elektrisch vermogen van 400 volt/125 ampère en bieden de keuze uit vier oplaadmodussen, afhankelijk van het voertuigtype: snel laden in gelijk- en wisselstroom (telkens 20 tot 30 minuten), halfsnel laden (circa 2,5 uur) en traag laden (6 tot 8 uur). Het laadtarief bedraagt 4 euro per tijdseenheid, waarvan de duur afhankelijk is van de oplaadmodus: 10 minuten voor snel laden, 20 minuten voor halfsnel laden en 1 uur voor traag laden. Betalen kan met een prepaid Plug to Drive-kaart van Total of met jetons die te koop zijn aan de kassa (en dus alleen tijdens de openingsuren).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten