Zoeken

30 miljoenste VW Golf


Telex

Op 14 juni is in het Duitse Wolfsburg de 30 miljoenste Volkswagen Golf van de band gelopen. Het model wordt al sinds 1974 gebouwd (een tijd lang ook in ons Vorst) en zit al aan zijn zevende generatie.

14-06-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volkswagen Golf
Kenmerken Volkswagen Golf

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Volkswagen Golf (510)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volkswagen Golf (420)
Alles over Volkswagen Golf
Alles over Volkswagen

Volkswagen heeft sinds 1974 al 30 miljoen Golfjes gebouwd, wat overeenkomt met gemiddeld 2.000 exemplaren per dag gedurende 39 jaar. Het jubileumexemplaar - een 1.6 TDI BlueMotion - rolde vrijdag 14 juni van de band. De eerste Golf, die werd voorgesteld op het salon van Frankfurt, had een 1,1-liter van 50 pk en betekende voor VW destijds de grote overstap naar een architectuur met de motor voorin en voorwielaandrijving. In 1976 deed de GTI zijn intrede, met een 1.6 van 110 pk, samen met de Diesel, die 50 pk uit zijn 1.5 haalde. De Golf is trouwens altijd de pleitbezorger geweest van de diesel, denk maar aan de eerste TDI, uit 1993. Een andere technische nieuwigheid die dit model mocht introduceren, was de DSG-bak in 2002.

In de loop van zijn carrière werd de VW Golf ook in België geassembleerd: tussen 1980 en 1997 liepen in Vorst 3.878.701 exemplaren van de band, waaronder ook 5.071 Rallye-varianten. Vandaag de dag wordt de Golf in vier sites gebouwd: Wolfsburg en Zwickau in Duitsland, Puebla in Mexico en Changchun in China (waar nog modellen van een vorige generatie geproduceerd worden). Dit jaar nog werd de huidige generatie (de zevende) bekroond tot Europese Auto van het Jaar, een prestatie die de Golf II hem in 1982 al had voorgedaan. Elke generatie van de Golf wist trouwens wel het podium van deze verkiezing te halen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

california sc wittstock 50 years falcon f7 beperkt belgie akka phoenix milla jovovich nascar blue motion kia k3 motorsport euroncap enquete radar team lotus arval volkswagen up

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


World Series by Renault


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Panama Sparco Casquette Sparco 6 mois karting


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :