Zoeken

De Zijderoute per Range Rover Hybrid


Telex

Drie Range Rover Hybrid-prototypes legden elk 16.853 kilometer af tussen Solihull (Verenigd Konikrijk) en Mumbai (India) door de mythische Zijderoute te volgen doorheen 13 landen.

16-10-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Land Rover Range Rover
Kenmerken Land Rover Range Rover

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Land Rover Range Rover (30)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Land Rover Range Rover (34)
Alles over Land Rover Range Rover
Alles over Land Rover

53 dagen lang volgden drie prototypes van de Range Rover Hybrid (gedeeltelijk) de eeuwenoude Zijderoute als een ultieme test in de echte wereld. De auto's vertrokken in Land Rovers thuisbasis Solihull in Engeland en reden naar het moederhuis van nieuwe eigenaar Tata, in het Indische Mumbai, 16.853 kilometer verder. Daarbij werden twee continenten doorkruist en liefst 13 landen: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizstan, China, Nepal en India. Onderweg werd een Chinese bergweg bedwongen die totnogtoe nog nooit was bereden door een auto met buitenlandse nummerplaten: de Xinjiang-Tibet, die tot 5.300 meter boven de zeespiegel klimt.

De Range Rovers reden op wegen en snelwegen, asfaltstroken vol gaten en scheuren en modder- en gravelwegeltjes. Onderweg moesten ook rivieren worden doorwaad en bergflanken worden bedwongen omdat de weg zelf door gevallen rotsblokken was versperd. Verder kregen de expeditieleden te maken met de ijle lucht op extreme hoogte (tot 5.500 meter) en het dichte en chaotische verkeer van China en India. De temperaturen onderweg schommelden tussen de -10 en 43 graden.

De terreinwagens waren uitgerust met een data-opslagsysteem om technische rapporten op te kunnen maken, zodat de ingenieurs de afstellingen konden verfijnen. Over de gehele trip verstookten de hybride Range Rovers gemiddeld 6,4 l/100 km. Ze werden wel geconfronteerd met enkele problemen die te wijten waren aan de staat van sommige wegen: 15 lekke banden (op de Range Rovers en de begeleidingswagens), vier kapotte velgen en vier gescheurde voorruiten. De hybride luxe-SUV koppelt een elektromotor van 35 kW (48 pk) aan een 3.0-V6-diesel met 190 pk. In de lente van 2014 komt hij op de markt.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

francorchamps basismotor akka mercedes e 63 amg kinderzitje nissan bladeglider f 125 in de naam van de zoon mini cooper john cooper works gp roadster-coupé ranger tesla toledo legend oamtc commodore toyota gt86 codicil silverstone ipad

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


WEDSTRIJD: Total 24 Hours of Spa!


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :