Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Rolls-Royce Hyperion by Pininfarina

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-08-2008

Pininfarina heeft een Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé onder handen genomen voor een extreem gefortuneerde klant. Het resultaat is een superluxueuze roadster.

De ontwerpers van de Italiaanse koetswerkbouwer hebben de Rolls-cabriolet helemaal hertekend. Het koetswerk van de Hyperion is volledig nieuw en oogt vooral langer, dankzij een schuiner en meer naar achteren geplaatste voorruit. Daarvoor bevinden zich twee opbergvakken voor het jachtgerei van de klant. Het resultaat is een extreem lange neus, die optisch nog wat wordt uitgerekt door het schuine radiatorrooster. Omdat de voorruit de rijpositie 40 centimeter naar achteren dwong, moest de achterbank van de Phantom Drophead Coupé wijken. De afdekpaneel voor het stoffen kapje is gemaakt van edelhout. Hoewel de cockpit van de Rolls-Royce voor het overige nagenoeg ongewijzigd werd overgenomen, willen we toch wijzen op de aanwezigheid van een uniek Girard-Perregaux-klokje van onschatbare waarde.

Het mag duidelijk zijn dat Pininfarina's opdrachtgever, Roland Hall, over een aanzienlijke financiële draagkracht beschikt. Deze Rolls-collectioneur wilde een uniek exemplaar in zijn verzameling en dat mocht wat kosten. Hij noemde het exclusieve resultaat Hyperion, naar een van de titanen uit de Griekse mythologie, en droeg de creatie op aan Andrea Pininfarina, die onlangs het leven liet in een scooterongeval. De unieke Rolls-Royce Hyperion werd aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Concours d'Elégance van het Pebble Beach-festival in Californië.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten