Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt / Salon van Frankfurt 2013

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-09-2013

Van 14 tot 22 september opent het 65ste autosalon van Frankfurt, de IAA, zijn deuren voor het publiek. De Duitse hoogmis van de automobiel trekt heel wat prototypes en nieuwigheden aan.

Net zoals elke twee jaar vullen de enorme hallen van de Frankfurter Messe zich in september met de IAA, die bulkt van de nieuwigheden. Het Duitse autofeest, dat dit jaar zijn deuren voor het publiek opent van 14 tot 22 september, plaatst zoals steeds de plaatselijke merken in het voetlicht. Toch hebben vier constructeurs hun kat gestuurd: Lotus, McLaren, Mitsubishi en SsangYong. Frankfurt ligt op zo'n 260 kilometer van de Belgische grens, wat vooral voor mensen uit het oosten van het land niet zo ver is. Van in Brussel moet je zo'n 400 kilometer rijden tot aan de economische hoofdstad van Europa.

Opgelet, wanneer u met de auto naar daar rijdt, moet u zoals in zovele Duitse steden rekening houden met de 'Umweltplakkette'. Wie geen zin heeft om zo'n vignet te kopen, kan terecht in een van de vele parkings buiten de zogenaamde Umweltzone, van waar je met een gratis pendelbus naar de Messe geraakt. Je kan ook het vliegtuig nemen of de ICE-sneltrein. Die laatste rijdt vier keer per dag van Frankfurt naar Brussel en Luik en haalt onderweg snelheden van 300 km/h. Het station ligt op wandelafstand van de Messe.

Het salon is alle dagen open van 9 uur tot 19 uur. De prijzen veranderden niet sinds de vorige keer in 2011. Zo betaal je 15 euro voor een weekendticket en 13 euro voor een weekdagticket. Kinderen en studenten betalen 7,5 euro. Op weekdagen zakt de prijs naar 8 euro (4,5 euro voor kinderen en studenten) als je na 15 uur binnengaat. Professionele bezoekers kunnen de IAA al binnen op 12 en 13 september met een ticket dat 45 euro kost. Je kan ook tickets online bestellen, met onder meer een pas die twee dagen geldig is (18 euro). Doe stevige stapschoenen aan, want het terrein is gigantisch, al zijn sommige hallen wel per rolband verbonden. Sommige gebouwen hebben zelfs meerdere verdiepingen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten