Zoeken

Salon van Frankfurt 2013


Telex

Van 14 tot 22 september opent het 65ste autosalon van Frankfurt, de IAA, zijn deuren voor het publiek. De Duitse hoogmis van de automobiel trekt heel wat prototypes en nieuwigheden aan.

06-09-2013

Net zoals elke twee jaar vullen de enorme hallen van de Frankfurter Messe zich in september met de IAA, die bulkt van de nieuwigheden. Het Duitse autofeest, dat dit jaar zijn deuren voor het publiek opent van 14 tot 22 september, plaatst zoals steeds de plaatselijke merken in het voetlicht. Toch hebben vier constructeurs hun kat gestuurd: Lotus, McLaren, Mitsubishi en SsangYong. Frankfurt ligt op zo'n 260 kilometer van de Belgische grens, wat vooral voor mensen uit het oosten van het land niet zo ver is. Van in Brussel moet je zo'n 400 kilometer rijden tot aan de economische hoofdstad van Europa.

Opgelet, wanneer u met de auto naar daar rijdt, moet u zoals in zovele Duitse steden rekening houden met de 'Umweltplakkette'. Wie geen zin heeft om zo'n vignet te kopen, kan terecht in een van de vele parkings buiten de zogenaamde Umweltzone, van waar je met een gratis pendelbus naar de Messe geraakt. Je kan ook het vliegtuig nemen of de ICE-sneltrein. Die laatste rijdt vier keer per dag van Frankfurt naar Brussel en Luik en haalt onderweg snelheden van 300 km/h. Het station ligt op wandelafstand van de Messe.

Het salon is alle dagen open van 9 uur tot 19 uur. De prijzen veranderden niet sinds de vorige keer in 2011. Zo betaal je 15 euro voor een weekendticket en 13 euro voor een weekdagticket. Kinderen en studenten betalen 7,5 euro. Op weekdagen zakt de prijs naar 8 euro (4,5 euro voor kinderen en studenten) als je na 15 uur binnengaat. Professionele bezoekers kunnen de IAA al binnen op 12 en 13 september met een ticket dat 45 euro kost. Je kan ook tickets online bestellen, met onder meer een pas die twee dagen geldig is (18 euro). Doe stevige stapschoenen aan, want het terrein is gigantisch, al zijn sommige hallen wel per rolband verbonden. Sommige gebouwen hebben zelfs meerdere verdiepingen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen

Gedetailleerde webtest:
Hyundai Veloster 1.6 GDI

Newsflash:
Kalender van de lancering van nieuwe modellen

Gedetailleerde webtest:
Citroën C4 Picasso 1.6 e-HDi 115

Gedetailleerde webtest:
Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105

Nieuw:
Volkswagen Up met gerobotiseerde versnellingsbak ASG

Nieuw:
Citroën C3

Telex:
Salon van Genève 2015: Honda Civic Type R breekt ronderecord op Nürburgring

Gedetailleerde webtest:
Fiat Freemont 2.0 JTDM 163

Prototype:
Audi Urban Concept
Tag Cloud

caddy people shuttle h-1 people rocks great wall honda ac-x master tigra twintop vxr8 boxster s auto 5er chevrolet corvette 427 mx-5 may energi e-wolf jpn lotus seat ibiza

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :