Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalons / BMW en Mini in 2024 weer op het salon van Parijs

Geschreven door Frédéric Kevers op 09-04-2024

Voor het eerst in zes jaar zal de BMW Group in oktober 2024 nog eens een stand hebben op het autosalon van Parijs. Zowel BMW als Mini is van de partij.

De laatste keer dat BMW en Mini nog eens een stand hadden op het tweejaarlijkse autosalon van Parijs (dat alterneert met de IAA in München), was in 2018. In 2020 was er geen Mondial de l’Automobile, vanwege corona, en voor de editie van 2022 lieten zowat alle automerken verstek gaan, op de Franse autobouwers en… het Chinese BYD na.

Toch keert de BMW Group nu op die beslissing terug – misschien omdat het besef stilaan groeit dat autosalons dan toch niet zo’n gek idee zijn… Welke modellen BMW en Mini op hun gedeelde stand zullen tentoonstellen, is nog niet bekend. We proberen echter toch al even in onze kristallen bol te kijken…

Mini Aceman 2024

Nadat Mini op de IAA in München van 2023 de nieuwe Mini Cooper en Countryman voorstelde, zou de Britse BMW-dochter zomaar eens de nieuw cabrioversie van die Cooper kunnen tonen in Parijs. De kleine elektrische cross-over Aceman wordt al vroeger onthuld: op 24 april, tijdens het salon van Peking 2024.

BMW Neue Klasse X Concept 2024

Bij BMW lijkt de aanwezigheid van een van de twee bestaande Visions Neue Klasse bijna vanzelfsprekend, al zou het ons niet verwonderen als de Duitsers ons in Parijs ook een derde conceptcar voorschotelen – tenslotte wil BMW de komende jaren niet minder dan 6 nieuwe modellen uitbrengen op deze nieuwe architectuur. Twee daarvan zullen al in 2025 worden gelanceerd, waaronder de productieversie van de Vision Neue Klasse X – zeg maar de volgende elektrische X3.

Het autosalon van Parijs 2024 vindt plaats van 14 tot 20 oktober.

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten