Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / 3315 kilometer met één liter brandstof

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-05-2014

Op 18 mei won het Franse team Microjoule in Rotterdam de Shell Eco Marathon. Hun prototype legde 3.314,9 kilometer af met één liter brandstof. En ze waren niet de enige succesvolle Fransen.

De studenten van het Lycée Saint-Joseph La Joliverie (in de regio Loire-Atlantique) die het team Microjoule vormden, wonnen de Shell Eco Marathon. Hun prototype legde 3.314,9 kilometer af met slechts één liter benzine in de tank (0,03 l/100 km). Dat is even ver als de afstand tussen Lissabon en Warschau. Ondanks de gunstige weersomstandigheden is dat geen record, want dat ligt op 3.771 kilometer. In andere categorieën geraakten leerlingen van het IUT uit het (alweer Franse) Valenciennes 1.300,1 kilometer ver met een equivalente liter diesel. En een derde beker ging eveneens naar Frankrijk, want de Université Paul Sabatier uit Toulouse legde 2.757,2 kilometer af met het equivalent van een liter benzine omgerekend naar een mengeling van ethanol en gas.

De Shell Eco Marathon, die dit jaar plaats vond in het Nederlandse Rotterdam, kende nog andere categorieën. Zo won de Technologische Universiteit van Graz (Oostenrijk) in het segment voor elektrische auto's, met 1.901,6 kilometer per kWh. Ter vergelijking: een traditionele elektrische auto verbruikt rond de 15 kWh/100 km. De Hogeschool van Amsterdam (Nederland) kaapte de titel voor waterstofauto's en legde 428,5 kilometer af met één kWh. Een Hongaars team ten slotte kreeg een prijs voor het uitzonderlijk gestroomlijnde ontwerp van hun Kandó Electric.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten