Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Corvette als pacecar voor de 500 Mijl van Indianapolis

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-05-2017

Chevrolet heeft de Corvette Grand Sport voorgesteld die als pacecar zal optreden tijdens de 500 Mijl van Indianapolis. De constructeur houdt het vrij braaf, met een auto die niet veel verschilt van de productieversies.

Zoals de traditie het vereist, speelt een speciaal voor de 500 Mijl van Indianapolis bedachte auto de rol van pacecar om de coureurs tot aan de groene vlag te brengen. Nadat in 2016 de eer een Camaro te beurt viel, is het op 28 mei van dit jaar aan een Corvette. Het is trouwens al de 28ste keer (en de 16de opeenvolgende keer) dat de rol naar een Chevrolet gaat. In de helft van de gevallen was dat een Corvette. Het model voor 2017 is een Grand Sport met 466 pk en achttrapsautomaat. Hij neemt heel wat elementen over van de productieversie, maar kreeg wel een exclusieve decoratie en het Z07-pakket met koolstofvezel stroomlijnhulpmiddelen, high-performance banden en koolstofkeramische remmen van Brembo. Dat moet hem helpen om het tempo aan te houden voor de eenzitters die hem na de start op de hielen zitten.

Alonso

Dit jaar verwelkomt de 500 Mijl van Indianapolis een F1-rijder die tijdelijk zijn gebruikelijke sport laat voor wat ze is: Fernando Alonso. De Spanjaard gaat niet naar de GP van Monaco die dezelfde dag plaats vindt en ruilt zijn McLaren-Honda in voor een McLaren-Honda-Andretti en zal dus proberen een overwinning binnen te halen in de Amerikaanse race. Op die manier zou Alonso de tweede fase kunnen halen van zijn persoonlijke project om te winnen in drie legendarische races: de GP van Monaco (die hij won in 2006 en 2007), de Indy 500 en de 24 Uur van Le Mans. In elk geval: als hij ooit de Indy 500 zou winnen, zou hij het voorrecht krijgen om de pacecar te mogen besturen. Volgens de traditie is die eer namelijk weggelegd voor een vroegere winnaar.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten