Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Blog / Top 5 - De lekkerste Lamborghinis Huracan

Geschreven door Frédéric Kevers op 21-04-2022

De Lamborghini Huracan heeft de kaap van de 20.000 productiewagens genomen. Het ideale moment om de vijf lekkerste versies op te lijsten.

Sinds 2015 wist de stierenfokkerij uit Sant'Agata Bolognese zo maar eventjes 20.000 stuks van de Lamborghini Huracan aan de man te brengen. Exemplaar 2.000 was een Huracan STO, gespoten in het Grigio Acheso Matt en bestemd voor een eigenaar (m/v/x) in Monaco. En daar komen er ongetwijfeld nog een heleboel, want de productieband rolt nog steeds. Meer nog: met de Technica heeft de Italiaanse sportwagenbouwer nog maar net een nieuwe variant van de Lamborghini Huracan voorgesteld. Wij doken in de archieven, op zoek naar de vijf leukste versies van deze baby-Lambo.

LEES OOK De Huracan-saga gaat verder met de Technica

Lamborghini Huracan Technica

1. Lamborghini Huracan Polizia (2015)

If you can't beat them, join them. Daarom schenkt Lamborghini nu al enkele jaren sportwagens aan de Italiaanse wegpolitie. In 2004 mocht de Polizia een eerste Gallardo in ontvangst nemen, het jaar daarop werd de vloot uitgebreid met een tweede exemplaar. Beide wagens werden in 2008 uit dienst genomen en vervangen door gefacelifte exemplaren van de Gallardo. In 2015 kwam de Lamborghini Huracan LP 610-4 in de plaats.

Lamborghini Huracan Polizia

LEES OOK Lamborghini van Italiaanse politie redt levens

2. Lamborghini Huracan Performante (2017)

Om in de race met Ferrari en McLaren te blijven, werd het aanbod in 2017 uitgebreid met de Lamborghini Huracan Performante. De atmosferische 5,2 liter-V10 kreeg 30 pk extra, waardoor het piekvermogen steeg naar 640 pk. Die extra power ging hand in hand met minder kilo's en meer downforce, wat resulteerde in een kanonchrono op de Nordschleife van de Nürburgring. Op de Ring toonde Performante zich liefst 5 seconden sneller dan de Porsche 918 Spyder!

Lamborghini Huracan Performante

3. Lamborghini Huracan Sterrato Concept (2019)

Met de Urus breekt de Briesende Stier het ene verkoopsrecord na het andere, wat de Italiaanse designers inspireerde tot een off-roadversie van de Lamborghini Huracan: de Sterrato. Op zoek naar wat bodemvrijheid staat de concept-car op een verhoogde en versterkte ophanging, voor extra grip zorgen de met terreinrubber omgorde 20-duimsvelgen en voor extra zicht de twee verstralers op de voorzijde. Er is even gespeculeerd over een speciaal kampioenschap met de Sterrato, maar verder dan wat geanimeerde cafépraat kwam dat project uiteindelijk niet.

4. Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder (2020)

In 2019 presenteerde Sant'Agata Bolognese de Lamborghini Huracan Evo, een facelift die voor wat extra verfijning zorgt. Het jaar daarna wordt het gamma verder uitgebreid met de RWD-versie, die de vierwielaandrijving ruilt voor enkel achterwielaandriving. De V10 verliest ook wat vermogen, maar dankzij het lagere gewicht blijft dat deficit verwaarloosbaar. Als Spyder presenteert die Evo RWD zich als de beste Lamborghini voor de openbare weg.

Lamborghini Huracan STO

5. Lamborghini Huracan STO (2021)

De ultieme versie van een uitstervend ras - atmosferische supercar met middenmotor - de Lamborghini Huracan Super Trofeo Omologato is rechtstreeks afgeleid van de Super Trofeo-racewagen en dat is eraan te zien. Met zijn atmosferische V10 van 640 pk, die alleen de achterwielen aandrijft, heeft de STO geen gebrek aan kracht om optimaal te profiteren van zijn geoptimaliseerde chassis, racewagen-aerodynamica en een 43 kg lager gewicht dan de al lichtere Performante.  Nu al een klassieker.

Lamborghini Huracan STO

LEES OOK Top 5: circuitspeeltjes van supercars

Bonus: 7X Design Rayo Lamborghini Huracan (2021)

Natuurlijk is de Lamborghini Huracan in de handen van de tuninggilde gevallen, met soms bedenkelijke creaties tot gevolg. Maar deze 1.900 pk sterke, met een longtail gezegende Rayo 7X gunnen we een wildcard.

7X Design Lamborghini Huracan Rayo

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten