Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Alle sportwagens van Aston Martin krijgen grote facelift in 2023

Geschreven door Yeelen Möller op 11-02-2022

Aston Martin richt zich niet enkel op de DBX om meer auto's te verkopen, ook de Vantage, DB11 en DBS Superleggera krijgen een grondige update in 2023 om het luxegevoel te bieden dat past bij het prijskaartje.

Aston Martin stelde donderdag zijn nieuwe F1-bolide voor, maar er is meer nieuws te melden vanuit Gaydon. Eigenaar Lawrence Stroll heeft namelijk aangekondigd dat de sportwagens van het merk (Vantage, DB11, DBS Superleggera) een grondige update krijgen in 2023. Dat meldt Autocar. "Ze zullen heel erg verschillen van de huidige modellen", laat de Canadese miljardair en vader van F1-piloot Lance Stroll weten.

Touchscreen

Een van de zaken die worden aangepakt is het infotainmentsysteem. Nu wordt er nog een oud systeem met trackpad van Mercedes gebruikt, een akkoord van het oude management waarin stond dat er minstens 3 jaar oude Mercedes-technologie moest worden gebruikt. "Hoe kan je een Aston Martin van 150.000 Britse pond hebben met 3 jaar oude technologie?", merkt Stroll terecht op. De nieuwe modellen zullen dus de nieuwste touchscreens van Mercedes krijgen, maar met een eigen look and feel, met ook een andere stem voor bijvoorbeeld de navigatie. Maar zou de spraakassistent nog reageren op 'Hey Mercedes'?

Onderstel en motoren

Naast de interieurbeleving zullen de vernieuwde Aston Martins ook aanpassingen krijgen aan het onderstel en aan de motoren, al krijgen we daar nog geen details van mee. Vooral aan de voortrein zouden er grote verschillen te bemerken zijn, waarmee de Vantage et al. "zullen aanvoelen zoals het had moeten zijn vanaf het begin", aldus opnieuw Stroll. De AMG V8 zou bovendien een upgrade moeten krijgen, terwijl de V12 ook nog even mag blijven in de DB11 en DBS. Eind dit jaar of begin volgend jaar weten we meer...

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten