Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Nieuwe Audi Q7 brengt extra licht in de duisternis + Belgische prijs

Geschreven door Klaas Janssens op 30-01-2024

De Audi Q7 krijgt een facelift die de bonkige SUV zegent met slimme lichtblokken die je digitaal kan personaliseren.

De huidige generatie van de Audi Q7 maakte zijn debuut in 2015 en kreeg een facelift in 2019, maar een nieuwe schoonheidsperatie houdt de stevige SUV fris en monter genoeg om de concurrentie recht in de ogen te blijven kijken. Het meer dan 5 meter lange koetswerk verliest wat decoratieve designelementen, waardoor het geheel aan klasse wint. De nieuwe Audi Q7 combineert een maatpak met modderlaarzen, want dat uitgepuurde ontwerp onderstreept het off-roadkarakter van de vernieuwde SUV.

Geen nood, liefhebbers van blingbling blijven niet in de kou staan. De Audi Q7 krijgt nieuw vormgegeven koplampen met HD Matrix-ledtechnologie, met digitale dagrijverlichting met verschillende lichtsignaturen en met optionele laserlichten die de grootlichtfunctie vervullen. De lichtblokken achteraan maken gebruik van oledtechnologie en laten zich eveneens personaliseren. Ook het karakteristieke singleframerooster (met L-vormige designelementen) draagt voortaan ledverlichting.

2024 Audi Q7 SUV facelift

Geen PHEV's meer, wel mildhybride dieselmotoren

De facelift beperkt zich niet tot het koetswerk, ook het interieur van de Audi Q7 werd opnieuw tegen het licht gehouden. Er zijn nieuwe materialen en nieuwe afwerkingsdetails die het reeds stijlrijke geheel nog wat extra cachet willen geven. Ook technologisch maakt de Duitse SUV een inhaalbeweging. Het app-aanbod wordt uitgebreid met populaire toepassingen zoals Spotify, terwijl zowel het digitale dashboard als het centrale multimediascherm nieuwe comfort- en veiligheidsfuncties verwelkomt. 

Opvallend: invoerder D'Ieteren reduceert het motoraanbod van de vernieuwde Audi Q7 tot drie motoren. Van stekkervarianten is vooralsnog geen sprake meer, de keuze beperkt zich voortaan tot twee dieselmotoren (de 45 TDI 231 pk en de 50 TDI 286 pk) en de sportieve SQ7 (4.0 TFSI 507 pk). Die worden standaard gekoppeld aan de Tiptronic-automaat met acht verhoudingen, aan de permanante Quattro-vierwielaandrijving en aan een mildhybride module op 48 volt.

2024 Audi Q7 SUV facelift

Belgische prijs Audi Q7 (facelift 2024)

De lancering van de vernieuwde Audi Q7 staat op de planning voor de eerste heflt van 2024. Je hebt de keuze tussen:

  • Audi Q7 45 TDI Quattro: vanaf 71.590 euro
  • Audi Q7 50 TDI Quattro: vanaf 74.570 euro
  • Audi SQ7 TFSI Quattro: vanaf 112.090 euro

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten