Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Ford: een nieuwe elektrische Focus in 2016

Geschreven door David Leclercq op 11-12-2015

Ford wil tegen 2020 niet minder dan 13 nieuwe elektrische voertuigen toevoegen aan zijn gamma, te beginnen bij een splinternieuwe elektrische Focus tegen eind volgend jaar.

Ford heeft zopas aangekondigd dat het 4,5 miljard dollar uittrekt voor de ontwikkeling van een gamma elektrische voertuigen. De eerste in de rij wordt de nieuwe elektrische Focus, die gepland is voor volgend jaar, maar tegen 2020 worden er niet minder dan 13 EV’s bij het merk verwacht. De constructeur heeft nog nooit in zijn geschiedenis zoveel geïnvesteerd over een zo korte periode, 5 jaar. Ford is er dan ook stellig van overtuigd dat de elektrische voertuigen de “wereldwijde trend volgen die oproept tot schonere en doeltreffendere voertuigen”.

De Focus als eerste

Veel is nog niet bekend over de nieuwe elektrische Focus, die eind 2016 zijn intrede zou moeten maken. Ford kondigt wel al aan dat hij tot 80 procent opgeladen kan worden in minder dan 30 minuten en een rijbereik heeft van 160 kilometer. Ford spreekt ook van een unieke interface, waarmee de bestuurder onder andere realtime de energieverbruikers kan identificeren om het rijbereik te maximaliseren. En ook het rijplezier zal duidelijk op de afspraak zijn, want Focus heeft ook gewerkt aan de ophanging, zodat deze elektrische auto de levendigheid en het comfort kan bieden van een vergelijkbare Focus met verbrandingsmotor.

Een uitdaging

Hoewel concrete informatie nog ontbreekt, lijkt het erop dat Ford technisch niet van plan is om het onderste uit de kan te halen. De technische directeur van Ford, Raj Nair, verklaarde: “Het succes van de elektrische auto hangt niet enkel af van zijn technologie. De elektrische auto met de beste technologie is niet noodzakelijk de meest gegeerde, maar wel diegene die het beste evenwicht weet te vinden tussen technologie en andere aspecten”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten