Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Hyundai-groep: top 3 EV-bouwers tegen 2030

Geschreven door Kevin Kersemans op 11-04-2023

Tegen 2030 wil de Hyundai-groep tot de wereldwijde top 3 van EV-bouwers behoren. Dat maakte het management bekend bij de start van de bouw van een nieuwe fabriek voor purpose-built vehicles.

Kia start met de bouw van een specifieke fabriek voor volledig elektrische PBV's (purpose-built vehicles), die in de tweede helft van 2025 in gebruik zou worden genomen en een initiële jaarlijkse productiecapaciteit zal hebben van 150.000 exemplaren.

Purpose-built vehicles zijn voertuigen die worden gebouwd met een specifiek gebruiksdoel voor ogen. Het gaat dan bijvoorbeeld om leveringsvoertuigen, shuttles of al dan niet bestuurderloze taxi's. Het eerste PBV-model van Kia, met de voorlopige codenaam SW, zal worden voorgesteld in 2025 en zal gebruikmaken van het eS-skateboardplatform dat speciaal werd ontwikkeld voor BEV-PBV's.

LEES OOK Kia gaat kleine elektrische auto's produceren in Europa

Top 3

De start van Kia's PBV-fabriek ging gepaard met een ceremonie, waar ook werd aangekondigd dat de Hyundai Motor Group (die in de automotive sector naast Hyundai en Kia ook dochtermerk Genesis en onderdelenproducent Mobis omvat) tegen 2030 tot de drie grootste EV-bouwers ter wereld wil behoren.

Tegen dat jaar wil de groep elk jaar, verdeeld over de verschillende merken, liefst 3,64 miljoen elektrische voertuigen bouwen, waarvan 1,51 miljoen in Zuid-Korea, onder andere dus in de nieuwe PBV-fabriek. In 2030 zal de Hyundai-groep alles bij elkaar 31 volledig elektrische modellen aanbieden.

 De groep zal daarvoor voor elk voertuigsegment een specifiek platform ontwikkelen volgens het IMA-systeem (Integrated Modular Architecture), te beginnen met het eM-platform voor elektrische personenwagens in 2025. Tijdens de CEO Investor Day van Kia lieten de Koreanen verstaan ook te werken aan het verlagen van de kostprijs van batterijen én die van elektromotoren en geïntegreerde laadsystemen.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten