Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Porsche-gamma volledig elektrisch in 2030?

Geschreven door Laurent Norro op 11-04-2018

Porsche geeft bijna elke week meer informatie over zijn toekomstige gamma. Zo heeft CEO Oliver Blume net verteld dat het volledige gamma tegen 2030 uit elektrische auto’s zou kunnen bestaan.

Verkoopt Porsche tegen 2030 enkel nog elektrische auto’s? Het begint er serieus naar uit te zien. Zeker als we lezen wat CEO Oliver Blume onlangs verklaarde tijdens een interview. Al heeft hij de verbrandingsmotor nog niet begraven.

Belangrijkste redenen

Tijdens een recent interview vertelde Blume dat Porsche nog zeker een paar jaar hybride auto’s zal blijven bouwen, maar dat het goed zou kunnen dat de constructeur op een gegeven moment enkel nog elektrische modellen aanbiedt. Een dergelijke strategische beslissing zou heel wat stof doen opwaaien, maar heeft een aantal geldige redenen. Zo worden de uitstootnormen de komende decennia steeds strikter in Europa. Bovendien zou het Europese netwerk van snellaadpalen Ionity (een joint-venture tussen Audi, BMW, Daimler, Ford en Porsche) zich bliksemsnel gaan ontplooien en erg belangrijk worden in Europa. Een derde reden voor de volledig elektrische overstap is dat de stroomproductie veel beter zal worden voor het milieu dan verbrandingsmotoren. Het is dus niet langer ondenkbaar dat we in 2030 een zuiver elektrische Porsche 911 zien opduiken…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten