Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / XEV LSEV: 3D-geprinte elektrische stadsauto

Geschreven door Laurent Norro op 22-03-2018

Het Italiaanse XEV zou weleens een klinkend succes kunnen boeken in China, als het een productielicentie kan verwerven. Het wil er namelijk een 3D-geprinte elektrische stadsauto op de markt brengen voor 7.700 euro.

De stand van het Italiaanse X Electrical Vehicle (XEV) op het salon van Peking in april zou weleens een van de aandachtstrekkers kunnen worden. De constructeur beweert namelijk op grote schaal 3D-geprinte auto’s op de markt te kunnen brengen. Het mikt zelfs op een marktintroductie in de tweede helft van 2019.

Veel interesse

Het model in kwestie is een elektrische stadsauto met de naam LSEV, waarvan het design losjes op dat van de Smart Fortwo is geïnspireerd. Zo’n stadsauto zou aanvankelijk enkel voor de Chinese markt bedoeld zijn. Diverse Chinese bedrijven zouden samen al zo’n 7.000 voorbestellingen hebben geplaatst. Maar hoewel er dus duidelijk interesse is, heeft de constructeur nog geen productielicentie verworven. De verantwoordelijken zijn echter optimistisch en rekenen op een nieuwe regeling van de Chinese overheid voor lichte voertuigen. Bovendien zou het opzetten van een productielijn die 500 exemplaren per jaar kan printen en assembleren in een handomdraai kunnen gebeuren.

Eerste details

We weten over het stadswagentje dat het 450 kilo weegt, een topsnelheid haalt van 70 km/u en een rijbereik biedt van 150 kilometer. Blijkbaar komen alle zichtbare delen uit een 3D-printer, met uitzondering van de ramen en de banden. Voor het printen zelf zegt de constructeur samen te werken met Polymaker, een materiaalontwikkelaar uit Shanghai, om het gebruikte nylon te verbeteren. Daardoor zou de stadsauto stabieler zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten