Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Hebbeding: vernieuwde Toyota GR Yaris in twee uur uitverkocht

Geschreven door Klaas Janssens op 14-03-2024

De Belgische invoerder heeft de orderboeken van de vernieuwde Toyota GR Yaris na nauwelijks twee uur moeten sluiten, want ondanks het stevige prijskaartje van de Japanse hot hatch was de voorziene allocatie zowat onmiddellijk uitverkocht.

Wie dacht dat de hype rond de Toyota GR Yaris was gaan liggen, heeft het helemaal mis. Want amper twee uur nadat de orderboeken voor de vernieuwde 2024-variant geopend waren, hadden de ongeveer 150 voor de Belgische markt bestemde exemplaren reeds een eigenaar gevonden. Of waren ze toch geclaimd door een concessiehouder. 

2024 Toyota GR Yaris

"Een immens succes", aldus Toyota's PR Manager Ellen De Wilde. Ze kan niet bevestigen of Toyota Motor Europe nog een nieuwe batch aan België kan of wil toewijzen. We hoorden wel waaien dat er enkele exemplaren van de speciale Rovanperra- en Ogier-edities onze kant opkomen - fingers crossed.

Belgische prijs Toyota GR Yaris 2024

De aankoopprijs van de vernieuwde Toyota GR Yaris is nochtans niet van de poes. De Belgische catalogusprijs van de handgeschakelde versie bedraagt 48.630 euro, inclusief btw. De variant met nieuwe automaat verandert pas vanaf 51.270 euro van eigenaar.

LEES OOK Testverslag 2024 Toyota GR Yaris Auto

Het aantal opties voor de Toyota GR Yaris  blijft wel beperkt tot een metaalkleur (650 euro), een koetswerk in parelmoer (975 euro) en het Premium Pack (1.590 euro). Wie de gesmede velgen wil, moet dat Premium Pack er sowieso bijnemen (samen 3.990 euro).

Extra power en automaat

De vernieuwde Toyota GR Yaris is krachtiger geworden. Voor 2024 werd de kleine 1,6 liter-turbobenzine herbekeken, waardoor de driepitter nu 280 pk (+20) en 390 Nm (+30) sterk is. De facelift blijft dus beschikbaar met handgeschakelde zesbak, maar je kan voortaan ook kiezen voor een gloednieuwe achttrapsautomaat van Aisin-makelij. Deze lichte en compacte overbrenging weegt maar 20 kilogram meer dan de manuele versnellingsbak.

2024 Toyota GR Yaris

Verder verwelkomt de voorste bumper van de vernieuwde Toyota GR Yaris een metalen raster, zodat hij beter bestand is tegen schokken. Ook de radiatoren erachter werden wat verplaatst. Achteraan werd de auto lichtjes hertekend en binnenin zijn de instrumenten nu volledig digitaal, terwijl de zitpositie wat lager is dan bij zijn voorganger. En het scherm van het centrale infotainmentsysteem staat je niet langer in de weg.

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten