Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Bentley: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 04-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Bentley

Meer dan de helft van alle in België verkochte Bentleys zijn Bentayga’s. Zoals voor wel meer van dit soort luxemerken is het geen geheim dat de uitbreiding van het aanbod met een SUV in wezen de redding van het bedrijf betekende. De dieselmotor is al eventjes niet meer verkrijgbaar; je kunt wel nog kiezen tussen een V8 van 550 pk en een natuurlijk veel zuiniger Hybrid. Die plug-inhybride aandrijving laat zich wel niet combineren met de variant met (extra) lange wielbasis. Het gamma telt verder nog de ook als hybride verkrijgbare Flying Spur en de Continental GT en zijn cabrioversie GTC.

TUSSEN 2025 EN 2030 KOMEN ER VIJF ELEKTRISCHE MODELLEN.

2023 Bentley Flying Spur

Elektrisch vijfjarenplan

Bentley beleeft zijn beste jaren ooit, en dat is mede te danken aan de speciale reeksen die het geregeld lanceert. Extra luxe of sportiviteit krijg je met de Azure- en S-varianten en bij de Mulliner-afdeling kun je je auto nagenoeg op maat laten maken. Dat departement bracht in 2023 ook een Le Mans Collection uit op basis van de Continental GT Speed, een knipoog naar de in de bekende Franse etmaalrace behaalde successen. De dagen van de W12-motor in de Speed-modellen zijn wel geteld; ook voor Bentley zal de toekomst elektrisch zijn. Tussen 2025 en 2030 komen er vijf EV’s, tegen die einddatum zullen er geen verbrandingsmotoren meer worden verkocht.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten