Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen nieuwe wagens: BMW op kop

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-04-2023

Het Autosalon van Brussel zorgt voor een piek bij de inschrijvingen van nieuwe wagens in maart. BMW leidt de dans voor Volkswagen en Peugeot, al doen vooral MG en Tesla goede zaken.

In maart 2023 werden er 51.754 nieuwe wagens ingeschreven in België. Dat zijn er 14.756 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, wat resulteert in een stijging van liefst 39,88%. Bovendien zit de Belgische autoverkoop zo bijna op het niveau van maart 2019, toen er 54.873 nieuwe wagens ingeschreven werden. 

En die goede maand maart heeft ook een positief effect om de cijfers van het eerste kwartaal, een periode waarin 131.484 nieuwe auto's ingeschreven werden. Dat is een stijging van 27,47% tegenover het eerste kwartaal van 2022. Wat hebben we nog geleerd?

Autosalon-effect

Hoewel de verkoop van bedrijfswagens de Belgische autoverkoop blijft trekken, kent ook de particuliere markt een stevige groei. Dat heeft vooral te maken met het Autosalon van Brussel, dat voor een positieve impuls voor de verkoop van nieuwe wagens bij particuliere kopers zorgt. 

BMW op kop

De Belgische autoverkoop wordt geleid door BMW, met het meeste inschrijvingen van nieuwe wagens in maart 2023. Ook als we het eerste kwartaal bekijken, staat BMW op kop. De tweede plaats is voor Volkswagen, de derde voor Peugeot.

Klappen voor Citroën

Zowat alle merken noteren een groei van het aantal inschrijvingen. De eerste autoconstructeur die merkelijk minder nieuwe auto's kon inschrijven in maart 2023 is Citroën. De Franse constructeur bekleedt de 15de plaats in de ranglijst en kijkt aan tegen een daling van 11,82%.

Tesla en MG in opmars

Zijn agressieve prijzenpolitiek en snelle leveringen zorgen ervoor dat Tesla flink wat progressie maakt. In maart 2023 klimt de Amerikaanse constructeur van elektrische wagens naar de 7de plaats in het klassement. Maar de sterkste stijger is MG, dan een sprong maakt van zo maar eventjes 1.472% (van 43 inschrijvingen in maart 2022 naar 676 inschrijvingen in maart 2023).

Bronnen: FOD Mobiliteit en Vervoer & Febiac

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten