Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi Q5 RS: zoiets?

Geschreven door David Leclercq op 04-10-2016

De nieuwe Audi Q5, die nog maar net voorgesteld werd, krijgt door verschillende illustrators, waaronder X-Tomi Design, al een RS-pakje aangemeten. Beloftevol en eigenlijk nog niet zo gek.

Audi lijkt, gesteund door zijn succes, niet te stoppen en gaat binnenkort zijn gamma van RS-voertuigen nog uitbreiden. Zoals een interne bron van Volkswagen eerder al bevestigde zou de nieuwe Q5 recht hebben op de sportieve aankleding. Een versie die evenwel niet voor 2017 verwacht wordt.

480 pk?

Momenteel zijn de enige sporen van een Q5 RS afkomstig van studiebureaus van afhankelijke illustratoren zoals X-Tomi Design. De graficus biedt ons een mooi speeltje aan, dat er nog gespierder uitziet en dat dat onderhuids ook zou moeten zijn. Want we verwachten namelijk de V6 met dubbele drukvoeding (turbo + elektrische compressor, zoals bij de Q7), die ook geprogrammeerd staat voor de toekomstige RS4 en die tot 480 pk zou kunnen ontwikkelen in de berline, een vermogen dat niettemin te bevestigen blijft voor de SUV.

Bijna officieel

Hoe dan ook, de ontwikkeling van het RS-gamma loopt vanzelf zoals de CEO van het merk Rupert Stadler liet weten: "we hebben vastgesteld dat er een vraag is voor zeer krachtige SUV's. Bij de lancering van de Q3 RS, steeg de verkoop boven onze verwachtingen uit. We zouden dus een verwant model willen bouwen, dat evenwel groter en krachtiger is." De boodschap lijkt ons zonneklaar.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten