Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Groen licht voor de Mazda RX-9

Geschreven door David Leclercq op 25-08-2016

Al sinds enkele maanden kondigt Mazda de komst van een nieuwe sportieveling aan met wankelmotor. Bepaalde bronnen bevestigen nu dat de beslissing genomen werd...

Mazda maakte in 2015 in Tokio zwaar indruk met zijn conceptcar RX Vision, die de verjaardag van de eerste RX-7 met wankelmotor vierde. Sindsdien wisten we niet echt of de Japanse constructeur wel degelijk terug wou keren met een dergelijk model, ook al bevestigde hij dat hij nog steeds een klein team liet verder werken aan de wankelmotor.

Verdict

De beslissing zou volgens het Japanse magazine Holiday Auto sinds kort genomen zijn. Op de gespecialiseerde website kunnen we lezen dat Mazda ervoor gaat en dat er dus tegen 2020 een sportieveling met wankelmotor komt. En dat die wellicht RX-9 zal gaan heten. Volgens Holiday Auto heeft de raad van beheer dus groen licht gegeven. De website preciseert dat het om achterwielaandrijver zou gaan van zo'n 1.300 kilo en dat de 1,6 liter grote drukgevoede wankelmotor (twee rotoren van 800 cc) zo'n 400 pk zou kunnen ontwikkelen. Een eerste prototype van de sportieveling zou voorgesteld kunnen worden op het salon van Tokio in 2017.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten