Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Officieel: hier is de nieuwe Volkswagen ID.7 Tourer (2024)

Geschreven door Klaas Janssens op 19-02-2024

De nieuwe Volkswagen ID.7 is er nu ook Tourer, een elektrische break met een maximaal laadvolume van 1.714 liter en een elektrisch rijbereik tot 687 kilometer

Niks Variant, de breakversie van de elektrische VW ID.7 heet Tourer. Een andere vlag, maar de lading blijft dezelfde: de breakversie van de nieuwe Volkswagen ID.7 wil vooral wat praktischer en een stuk ruimer zijn. Het laadvolume van de elektrische break bedraagt 545 liter, met neergeklapte achterbank heb je 1.714 liter aan stouwvolume tot je beschikking.

LEES OOK Onze gedetailleerde wegtest met de VW ID.7 

De VW Passat Variant is ruimer

Niet slecht, want dat is ruimer dan de nieuwe BMW i5 Touring. Maar met een bagageruimte die schommelt tussen minimum 690 en maxium 1.920 liter is de nieuwe VW Passat Variant nog een stuk ruimer dan de nieuwe VW ID.7 Tourer.

2024 VW ID.7 TOURER

Ook een interessante referentie: de onlangs vernieuwde VW Golf Variant pronkt met laadruimte van 611 liter, met neergeklapte achterbank slikt het bagagecompartiment tot 1.642 liter. Het breakkoetswerk van de Golf is 4,63 lang, dat van de ID.7 Tourer flirt met de 5 meter...

Rijbereik VW ID.7 Tourer

Volkswagen grijpt de voorstelling van de ID.7 Tourer ook aan om een nieuwe versie met krachtigere motor en grotere batterij te introduceren. Naast de bekende Pro met 286 pk en accu van 77 kWh kun je de elektrische VW voortaan ook bestellen als Pro S. Die heeft een accupakket van 86 kWh, belooft een WLTP-rijbereik van 687 kilometer en kan snelladen met 200 kW.

2024 VW ID.7 TOURER

Er is ook sprake van een vierwielaangedreven GTX-versie, die extra motorvermogen zou combineren met een stoere koetswerkopsmuk en een sportieve onderstelset-up. Wordt dus vervolgd.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten