Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Tesla Model S: een nieuwe 75D

Geschreven door Jean-François Christiaens op 06-05-2016

Om zijn Model S weer in de schijnwerpers te plaatsen, koppelt Tesla de komst van de facelift aan een nieuw batterijpakket. De komende weken verschijnt tussen de 70D en de 90D een nieuwe versie in de catalogus: de 75D.

Je wordt het maar beter gewoon: over een model spreek je niet meer alleen op basis van de verschillende vermogensniveaus in pk. Een berline wordt niet alleen aangeboden met 150, 200 of 250 pk, maar eerder met 70 kWh, 75 kWh en 90 kWh. Bij de Tesla Model S is dit vandaag al het geval. Tot nu toe werd de Californische berline aangeboden met twee batterijpakketten, maar in de Verenigde Staten verschijnt binnenkort een derde variant, de 75D. Tegenover de 70D waarvan hij is afgeleid, zou deze versie ongeveer 3.000 dollar extra kosten (2.600 euro).

30 km meer

Om teleurgestelde klanten te voorkomen, geeft Tesla aan dat klanten die juist een Model S 70D besteld hebben op verzoek ook kunnen genieten van deze upgrade. De aanpassing maakt bovendien een bijkomende actieradius van een dertigtal kilometer mogelijk. In totaal kan de Model S 75D dus zo’n 500 km afleggen volgens de, zeer theoretische, NEDC-meting. Op mechanisch vlak behoudt deze versie de twee elektromotoren van de 70D, met bijna 330 pk. Momenteel heeft Tesla de komst van deze nieuwe versie op de Europese markt nog niet bevestigd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten