Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Kia op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Naast SUV’s wil Kia ook van hybrides zijn specialiteit maken, met als speerpunt de recente Niro en de plug-inhybride Optima. Al zijn de spots in Brussel vooral gericht op de gloednieuwe Rio.

Rio

In Brussel krijgen we als Belgische primeur de vierde generatie te zien van de Rio, wereldwijd gezien het best verkochte model van de Koreaanse constructeur, met bijna een half miljoen exemplaren in 2015. De nieuwkomer laat het leuke snoetje van zijn voorganger een beetje vallen, maar zijn look boezemt wel vertrouwen in, met onder meer de befaamde Tiger Nose-grille die we kennen van andere Kia’s. Binnenin belooft de Koreaanse constructeur een recordbinnenruimte voor de achterste zitplaatsen, en ook een koffervolume van 325 liter is uitstekend voor dit segment. De uitrusting is behoorlijk uitgebreid, waarbij de connectiviteit helemaal up-to-date is. De aandrijfgehelen deelt de Rio logischerwijze met zijn Hyundai-evenknie, de i20: de goeie ouwe 1.2- en 1.4-viercilinders krijgen het gezelschap van een drukgevoede eenliter-driecilinder met 100 of 120 pk, terwijl dieselliefhebbers voorlopig enkel bij de 1.4 van 90 pk terechtkunnen.

Niro

Hoewel hij al enkele maanden op de markt is, kan de hybride cross-over Niro nog wel wat naamsbekendheid gebruiken. Met zijn aandrijfgeheel bestaande uit een 1.6 GDi en een elektromotor bewijst hij dat een degelijke hybride niet altijd buitensporig duur hoeft te zijn: met een prijs van 32.890 euro kan de Niro uitpakken met een aantrekkelijke verhouding prijs-uitrusting, een bescheiden dorst (5,7 l/100 km gemeten) en een aangenaam weggedrag. En wie geen goed oog heeft in al die nieuwe technologie, kan gerust zijn: ook de Niro krijgt zeven jaar garantie mee.

Ontdek ook

Optima | Naast de Niro heeft Kia nog een hybride in huis: de Optima Plug-in Hybrid. Die belooft een zuiver elektrisch rijbereik van 54 kilometer met een volle batterij, maar is enkel leverbaar als vierdeurs.

Optima SW | De dynamische maar elegante Optima Sportswagon kan schermen met een volume van 552 liter en belooft een veelzijdiger en functioneler karakter dan de berline. Een koetswerkvariant die de verkoop van het model ongetwijfeld een boost moet geven.

Soul EV | Liefhebbers van elektrische auto’s kunnen bij Kia terecht bij de Soul EV. Die kan dankzij een grote batterij uitpakken met een behoorlijk rijbereik en krijgt bovendien een waarborg van zeven jaar mee.

Venga | De kleine, maar veelzijdige eenvolumer van Kia, de Venga, blijft in het aanbod zitten. Maar omdat zijn basis al wat ouder is, heeft hij geen recht op de modernere 1.0-turbomotor.

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten