Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Nissan op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Nissan vernieuwt zijn gamma, met voorop de vijfde generatie van de kleine Micra, die het roer volledig omgooit. Maar uiteraard mocht ook de recente Navara niet ontbreken op dit salon.

MICRA

Als Belgische primeur stelt Nissan in Brussel zijn nieuwe stadsauto voor. De Micra heeft zichzelf volledig opnieuw uitgevonden, te beginnen bij zijn look. Gedaan met het bolle snoetje: de nieuweling neemt de trekken over van de conceptcar Sway en krijgt een V-vormig radiatorrooster, boemerangvormige koplampen en een krachtlijn over heel zijn flank. Binnenin pakt de Micra uit met een infotainmentsysteem met een scherm van 7,7 duim, dat navigatie, maar ook andere apps omvat. De auto kan in ruime mate gepersonaliseerd worden – Nissan gaat er prat op dat er meer dan 125 combinatiemogelijkheden zijn. Maar ook het veiligheidsaspect werd niet verwaarloosd, want de stadsauto kan worden uitgerust met 360-gradencamera’s, een verkeersbordenherkenning en automatische grote lichten. Wat de motoren betreft, zal de vijfde generatie van de Micra debuteren met een drukgevoede 0.9-driecilinder op benzine of een 1.5-diesel, allebei met 90 pk, terwijl de instapversie wordt aangedreven door een atmosferische eenliter van 73 pk.

NAVARA

De nieuwe Navara is verkrijgbaar in twee varianten (King Cab en Double Cab). Zowel voor zijn koetswerk als voor zijn interieur liet deze pick-up zich inspireren door de stijl van de cross-overs van het merk. Zo pakt hij uit met een nieuwe voorbumper, voorzien van een nieuw, V-vormig radiatorrooster en leddagrijlichten. Zijn 2.3-biturbodiesel en zijn comfortabele interieur maken er niet alleen een verleidelijke pick-up van, maar vooral een werkinstrument dat het beroeps- en het gezinsleven met brio verzoent.

X-TRAIL

Voor 2017 heeft Nissan beslist de X-Trail een nieuwe topdiesel te geven. Met zijn vermogen en koppel van 177 pk en 380 Nm geeft de 2.0 dCi, die bestaat met twee- of vierwielaandrijving, deze middelgrote SUV een sleepvermogen van 2 ton in combinatie met een manuele versnellingsbak en 1.650 kilo met de CVT. Binnenin maakt de mogelijkheid om zeven inzittenden te vervoeren van de X-Trail de ruimste SUV van het merk.

Ontdek ook

Juke | De Juke, Nissan op één na meest verkochte SUV, zet zijn aparte stijl in de verf door middel van uitgebreide personaliseringsmogelijkheden. Jammer genoeg betaal je die looks wel cash, in de vorm van een krap interieur en een beperkt zicht rondom.

NV300 | Als volbloedneef van de Renault Trafic is de NV300 beschikbaar als Combi met een wielbasis van 5 of 5,40 meter, die tot negen inzittenden kan vervoeren. Onder zijn motorkap schuilt de 1.6 dCi uit de Qashqai en X-Trail, die goed is voor 90, 120, 125 of 145 pk.

Leaf | Het gamma van het eerste volledig elektrische model van het merk wordt uitgebreid. De Leaf was oorspronkelijk verkrijgbaar met een batterijpakket van 24 kWh en een rijbereik van 140 à 150 kilometer. Voortaan biedt Nissan echter een versie met een batterij van 30 kWh, wat het rijbereik vergroot tot 190 à 200 kilometer.

Evalia | Als een soort van kruising tussen een bestelwagen en een eenvolumer is de Evalia een rivaal van de Dacia Lodgy en de VW Caddy Maxi. Er bestaat ook een elektrische versie, die de techniek van de Leaf overneemt.

GT-R | Toen de GT-R in 2007 op de openbare weg werd losgelaten, gooide hij een knuppel in het hoenderhok bij de (super)sportievelingen. Voor modeljaar 2017 geniet hij een echte update die een nieuwe voorpartij omvat, een herwerkt dashboard en vooral 20 pk extra voor de biturbo-V6.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten